Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:04
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια και χημικά στο υπουργείο Παιδείας ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο]






 Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών, όταν κάποιοι εξ’ αυτών εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας.

Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί εστία έντασης και να χρησιμοποιηθούν δακρυγόνα. Κάποιοι από τους διαδηλωτές, ωστόσο, κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο του υπουργείου, με αίτημα να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου.

Ανοιξαν οι πόρτες

Πριν από λίγο, αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το χώρο του υπουργείου Παιδείας και άνοιξαν οι πύλες. Οι διαδηλωτές έχουν εισέλθει στο προαύλιο και το κτίριο του υπουργείου, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τελικά μπήκαν στο κτίριο, έκαναν συνέλευση και αποφασίστηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου. Ωστόσο, μέλη της ΠΑΣΑΔ παραμένουν εκεί και θέλουν να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας για να μάθουν πόσες προσλήψεις θα γίνουν.

Ακολούθως, διμοιρία των ΜΑΤ στάθηκε έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου και με τη χρήση δακρυγόνων απομάκρυνε από την είσοδο το συγκεντρωμένο πλήθος.

Πηγή: iefimerida.gr