Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:37
Ελλάδα

Επεισόδια και τρομοκρατικό χτύπημα φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.






Τα επεισόδια που προκάλεσε μία ομάδα μόλις 100 κουκουλοφόρων στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας μπορεί τελικά να μην επεκτάθηκαν, αλλά ίσως αποτελούν μία μικρή «πρόβα» το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, αφού οι επιθέσεις που έκαναν ήταν γρήγορες και στοχευμένες.

«Το “κλίμα” είναι “εκρηκτικό”, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για έντονη κινητικότητα στον χώρο των αντιεξουσιαστών. Μάλιστα υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει και κάτι ακόμη πιο σοβαρό, όπως τρομοκρατική επίθεση. Άλλωστε τους τελευταίους μήνες υπάρχει ηρεμία που μπορεί να είναι αποτέλεσμα των τελευταίων συλλήψεων από την αντιτρομοκρατική, αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι κάτι ετοιμάζεται…»

Τα λόγια του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Νewsbomb.gr δείχνουν ότι οι αρχές όχι μόνο φοβούνται ότι θα ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια τις επόμενες ημέρες, αλλά ότι μπορεί να υπάρξει και τρομοκρατικό χτύπημα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από το βράδυ της Πέμπτης (12/11) έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι επόμενες ημέρες μάλιστα «μυρίζουν» μπαρούτι αφού εκτός από τη «17η Νοέμβρη», στις 4 Δεκεμβρίου επισκέπτεται τη χώρα μας ο υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Τζον Κέρι, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κι όλα αυτά ενώ έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, αλλά και οι απειλές του Νίκου Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβρη».

Ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε κείμενο που έστειλε από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον κρατούμενο για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» Παναγιώτη Αργυρού και ανέβηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών, απειλεί με επιθέσεις σε καταστήματα, ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών, εμπρησμούς τραπεζών και αστυνομικών τμημάτων, καθώς και καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Πηγή: newsbomb.gr