Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:35
Τοπικά

Επεισόδια από αναρχικούς στο κέντρο του Βόλου






Μερικές δεκάδες μπαχαλάκηδων αποδείχθηκαν αρκετές για να χαλάσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Βόλου και να προκαλέσουν πανικό στους πολίτες και ζημιές σε πολλές επιχειρήσεις, με τα επεισόδια που προκάλεσαν μετά την αποψινή πορεία για το θάνατο Γρηγορόπουλου.

Η αστυνομία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς η περίεργη στάση της Πολιτείας μ το περίφημο Πανεπιστημιακό άσυλο της δένει τα χέρια και έτσι μέχρι αργά το βράδυ 150 αντιεξουσιαστές οχυρωμένοι στην πρυτανεία, στο κτίριο Παπαστράτου, πετούσαν μολότοφ στους αστυνομικούς, που είχαν αποκλείσει την περιοχή

Νωρίτερα 500, περίπου, άτομα πραγματοποίησαν πορεία που ξεκίνησε από το Θόλο και ακολούθησαν τη διαδρομή Ιάσονος – Καρτάλη – Αν. Γαζή – Ιωλκού, Δημητριάδος και επέστρεψαν στο Πανεπιστήμιο, η Πρυτανεία του οποίου τελεί υπό κατάληψη από την Παρασκευή. όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Α. Μπέου έσπασαν κάμερες από τράπεζες και ενεχυροδανειστήρια.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής, κάμερες Τραπεζών και δημοσίων υπηρεσιών, όπως και τζαμαρίες ενεχυροδανειστηρίων έγιναν για μια ακόμη φορά στόχοι μερίδας των διαδηλωτών, οι οποίοι βρισκόταν στο τέλος της πορείας, φορώντας κράνη και κραδαίνοντας ρόπαλα. Στόχο αποτέλεσαν ακόμη, δημοσιογράφοι που μαζί με άλλους πολίτες παρακολουθούσαν την πορεία, εναντίον των οποίων πέταξαν πέτρες.

Η ιδέα κάποιων να αποτελέσει στόχο και η Αργώ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Πανεπιστήμιο, στην παραλία, δεν υιοθετήθηκε τελικά, καθώς επικράτησε η άποψη ότι, πρόκειται για ιστορικό έμβλημα της πόλης. Ωστόσο, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος είχε την τιμητική του, αφού εκτός από συνθήματα εναντίον του, πέταξαν και χαρτιά, με το πρόσωπο του Μπέου παραλλαγμένο σε … Μίκυ Μάους.

Μετά την επιστροφή τους στο χώρο του Πανεπιστημίου (γύρω στις 8:40), η πλειοψηφία των διαδηλωτών εισήλθε στον θόλο, όπου είχαν συγκεντρώσει δεκάδες κάδους, τους οποίους έβγαλαν στο δρόμο και τους έβαλαν φωτιά, κατά μήκος των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος και σέρνοντάς τους μέχρι και την οδό Κουμουνδούρου, ενώ έκαναν χρήση και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στο σημείο αυτό έγινε παρέμβαση της Αστυνομίας, η παρουσία της οποίας, αν και ισχυρή αριθμητικά, μέχρι τότε ήταν εντελώς διακριτική. Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να κατευθυνθούν από την Ογλ προς το Αστυνομικό Τμήμα, οι αστυνομικοί έριξαν χημικά, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξη πετροπόλεμου στους δρόμους της πόλης.

 

Με πληροφορίες και από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ