Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 18:22
Τοπικά

Επίσκεψη του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κων. Τσουβάλα στο Βόλο






Το Βόλο επισκέφτηκε σήμερα νωρίς ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Ο κ. Τσουβάλας μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιάννη Τόλια ενώ επίσης μίλησε σε συγκέντρωση αξιωματικών για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Το πρόγραμμα επίσκεψης του στο Βόλο επίσης περιλάμβανε επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος και συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνάτιο.

Σε δηλώσεις του για τον χαρακτήρα της επίσκεψης, ο κ. Τσουβάλας τόνισε ότι πρόκειται για «μια επίσκεψη» γνωριμίας με τους συναδέλφους στην περιφέρεια με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων γύρω από την αστυνομική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται από τις νέες συνθήκες και μια επίθεση γνωριμίας και φιλίας στις τοπικές κοινωνίες. Είναι μια επίσκεψη εξωστρέφειας όπως ανέφερε στην τοπική κοινωνία με σκοπό να δημιουργηθούν σχέσεις κατανόησης, αποδοχής και συνεργασίας με τους πολίτες».

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η διασφάλιση της ασφάλειας του πολίτη ενώ όπως τόνισε στη συγκέντρωση διοικητών, αξιωματικών και αστυνομικών της Διεύθυνσης Μαγνησίας σε λιγότερο από δύο μήνες θα γίνει η έναρξη της υλοποίησης των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση του σώματος που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από υπηρεσίες καλά στελεχωμένες με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ξεπερνάμε τα παλιά μικρά σχήματα τα οποία δεν έδιναν ευελιξία ούτε στη διαχείριση του στελεχιακού δυναμικού της αστυνομίας ούτε και στην ανακατανομή του εξοπλισμού ιδιαίτερα στη διαχείριση του σφιχτού προϋπολογισμού που έχει στη διάθεσή της» επισήμανε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.