Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 02:33
Αθλητικά

Επίσημα νεκρός ο Εμιλιάνο Σάλα: Ταυτοποιήθηκε η σορός του [εικόνες]






Γράφτηκε ο επίλογος στην τραγωδία. Στον Εμιλιάνο Σάλα ανήκει η σορός που ανασύρθηκε από το κουφάρι του μικρού αεροσκάφους που βυθίστηκε στη Μάγχη και στο οποίο επέβαινε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ομάδα αναζήτησης ανέσυρε στην επιφάνεια ένα σώμα «με όσο το δυνατόν αξιοπρεπή τρόπο, κάτω από δύσκολες συνθήκες», σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων.

«Το πτώμα που μεταφέρθηκε στο Πόρτλαντ σήμερα (χθες Πέμπτη) αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ιατροδικαστή του Ντόρσετ» και «ήταν αυτό του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα», ανέφερε η αστυνομία. «Οι οικογένειες του Σάλα και του πιλότου Ντέιβιντ Ίμποτσον ενημερώθηκαν. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους».

Ο ιατροδικαστής «θα συνεχίσει την έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου», διευκρίνισε η αστυνομία.

Τα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου -AP

Τα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου -AP

Τα συντρίμμια του μονοκινητήριου Piper Malibu στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος, 59 ετών, και ο πρώην επιθετικός της Νάντης, 28 ετών, που πήγαινε να κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη νέα του ομάδα, την Κάρντιφ Σίτι, εντοπίστηκε την Κυριακή στον βυθό, κοντά στο σημείο όπου έπαψε να εκπέμπει, στη Μάγχη, σε βάθος 67,7 χιλιομέτρων, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια από το αγγλονορμανδικό νησί Γκέρνζι.

Το πτώμα που βρέθηκε μέσα στο κουφάρι του αεροπλάνου μεταφέρθηκε στο αγγλικό έδαφος το πρωί της Πέμπτης από πλοίο της βρετανικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (Air Accidents Investigation Branch, AIIB), το Geo Ocean III, την επομένη της ανάκτησής του «υπό δύσκολες συνθήκες».

Οι προσπάθειες να ανελκυθεί το κουφάρι του αεροσκάφους «απέτυχαν», ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης η AIIB, επικαλούμενη τις «άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες», προσθέτοντας πως πήρε τη «δύσκολη απόφαση» να τερματίσει την επιχείρηση, καθώς τα ισχυρά ρεύματα περιόριζαν τις δυνατότητες επέμβασής της.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα. Η AIIB ελπίζει ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τα υποβρύχια πλάνα που τράβηξαν τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (ROV), θα επιτρέψουν να εξιχνιαστεί η τραγωδία.

Ο 28χρονος Σάλα ταξίδευε από τη Νάντη της δυτικής Γαλλίας προς τη Βρετανία την 21η Ιανουαρίου για να κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Κάρντιφ Σίτι όταν το αεροπλάνο του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από το στενό της Μάγχης. Το αεροσκάφος βρέθηκε στον βυθό την Κυριακή.

O άτυχος Σάλα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα -AP

O άτυχος Σάλα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα -AP