Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:44
Τοπικά

Επίθεση σε βάρος του από τον Δήμαρχο Αλμυρού καταγγέλλει ο Βαγ. Χατζηκυριάκος






Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από το δήμαρχο Δημήτρη Εσσερίδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αναφέρει ότι ο κ. Εσερίδης τον άρπαξε από το λαιμό και τον πέταξε έξω από το γραφείο του, απειλώντας και εξυβρίζοντάς τον με πρωτοφανή βιαιότητα. Ζητά δε από τον πρόεδρο να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταδικαστεί η συμπεριφορά του δημάρχου.

Η επιστολή

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
(Δια του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

ΑΙΤΗΣΗ
Ευαγγέλου Χατζηκυριάκου, κατοίκου Αλμυρού, δημοτικού συμβούλου και πρώην Δημάρχου.
Αλμυρός 07.07.2017

 Κύριε Πρόεδρε

Σήμερα στις 7.07.2017 και κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου μας, στην οποία συμμετείχα ως μέλος της και σε συζήτηση, σχετική με τη τροποποίηση του (Ο.Ε.Υ) Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, διατυπώνοντας τις απόψεις μου, ο κ. Εσερίδης, παντελώς απρόκλητα, έγινε πρωταγωνιστής ενός θλιβερού και αποκρουστικού επεισοδίου σε βάρος μου, που προσβάλλει βάναυσα το κύρος του θεσμού και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για τη τροποποίηση του ΟΕΥ, ο οποίος αφορά τον οργανισμό που προβλέπει τις θέσεις εργασίας ανταποδοτικού χαρακτήρα. Το θέμα ήλθε προς συζήτηση, με πλείστες όσες παραλείψεις και πλημμέλειες, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών, για να υπάρξει ενημέρωση, για τη συζήτηση και εξασφάλιση έγκυρης και έγκαιρης απόφασης και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Στις επισημάνσεις μου για τα ανωτέρω, σε απάντησή του, ο κ. Δήμαρχος , ο πρώτος πολίτης του Δήμου, όπως ήμουν καθισμένος στη θέση μου, με άρπαξε στη κυριολεξία με τα δυό του χέρια από το λαιμό και με πέταξε έξω από το γραφείο του, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση με εξυβρίσεις, απειλές, έξαλλος κτυπούσε το τραπέζι και με εκδίωχνε από το Δημαρχείο, ωρυόμενος με πρωτοφανή βιαιότητα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μέλη της Επιτροπής, υπηρεσιακούς παράγοντες και κατά την εκδίωξή μου από το γραφείο του, υπάλληλοι του πρώτου ορόφου, αλλά και πολίτες, τρομαγμένοι έβλεπαν το αποκρουστικό θέαμα με πρωταγωνιστή του επεισοδίου, τον κ. Εσερίδη.

Δεν έχει συναίσθηση ούτε της θέσης του, ούτε και του χώρου.

Η αήθης και βάναυση συμπεριφορά του, προσβάλλει κάθε αρχή και αξία σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας..
Και το χειρότερο, καταρακώνει κατά το πλέον επονείδιστο τρόπο το κύρος του θεσμού.

Η ευτέλεια δεν έχει προηγούμενο, να χειροδικεί ο «Νταής» κ. Δήμαρχος σε βάρος δημοτικού συμβούλου, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχου..΄

Ο κ. Δήμαρχος αν νομίζει ότι με τσαμπουκάδες, χειροδικίες, ύβρεις και «νταηλίκια» εκφράζει και αντιπροσωπεύει το θεσμό και τους πολίτες, πλανάται πλάνη οικτρά.

Το Δημαρχείο δεν είναι το σπίτι του. Οι νόμοι της ζούγκλας δεν έχουν θέση στη κοινωνία μας.

Πριν ασκήσω το οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμά μου, για όσα πιο πάνω σας αναφέρω, με τη παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να καταστήσω γνωστά τα ανδραγαθήματα του πρώτη πολίτη του Δήμου μας και

ΠΑΡΑΚΑΛΩ
Να εισάγετε άμεσα το θέμα σε συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να λάβει γνώση το σώμα και να καταδικάσει κατηγορηματικά και απερίφραστα τη καθόλα ατιμωτική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου σε βάρος μου και του θεσμού του Δημάρχου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τιμή
Ευάγγελος Χατζηκυριάκος,

δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού.