Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 16:15
Ελλάδα

Επίθεση κατά πάντων από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών για την έκρηξη στο ΣΕΒ






Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η προκήρυξη με την οποία η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας στις 24 Νοεμβρίου.

Με μία πολυσέλιδη προκήρυξη 32 σελίδων η ΟΛΑ εξαπολύει επίθεση κατά πάντων, ενώ αναφέρεται πως η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ είναι «αφιερωμένη» στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στα ΕΛΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη είχε βρεθεί σε στικάκι μέσα σε ΚΑΦΑΟ στις 21 Δεκεμβρίου στην Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια.

Η προκήρυξη, η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκινά με απόσπασμα στίχων του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί.

Οι τρομοκράτες δεν δίνουν λεπτομέρειες για το χτύπημα, ενώ αναλύουν το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν διαπραγματεύθηκε ποτέ με τους δανειστές με αποτέλεσμα να έρθει το τρίτο μνημόνιο.

Σε υστερόγραφο του κειμένου της ΟΛΑ εξαπολύεται επίθεση και στην Κύπρο για τη συμμαχία με την Αίγυπτο, ενώ εκτενής αναφορά υπάρχει στις γεωπολιτικές συνθήκες στην Ευρώπη, όπως διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό καθώς και στην προσφυγική κρίση.