Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024 02:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέμβαση των ΜΑΤ στο στρατόπεδο των Διαβατών – Ξεσηκωμός των κατοίκων της περιοχής (Φωτό)!






Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί περιμετρικά και εσωτερικά του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων από την πύλη του, που έγινε τα ξημερώματα. Οι δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να επιτραπεί σε συνεργεία του ελληνικού στρατού να προετοιμάσουν τον χώρο για τη μετατροπή του σε Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων. Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι της περιοχής των Διαβατών συγκεντρώθηκαν σε σημείο της Συμμαχικής Οδού για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας. Η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκοπεί από δυνάμεις των ΜΑΤ

ΦΩΤΟ από seleo.gr ΦΩΤΟ από seleo.gr ΦΩΤΟ από seleo.gr

Την περασμένη Κυριακή είχαν σημειωθεί επεισόδια στο στρατόπεδο όταν κάτοικοι της περιοχής έριξαν τον φράχτη. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι τα ξημερώματα, άντρες και γυναίκες που ζουν στα Διαβατά, παρέμεναν στο σημείο με βάρδιες ώστε να εμποδίσουν τα συνεργεία να ξεκινήσουν τις εργασίες για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες. ”Θα είναι οικογένειες και δεν ισχύουν οι φήμες περί εγκληματικών στοιχείων ή ανθρώπων που έχουν ασθένειες μολυσματικές, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν” σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο στρατόπεδο.

Πηγή: seleo.gr