Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 09:45
Τοπικά

Επέκταση φυσικού αερίου και σε Νέα Αγχίαλο – Μικροθήβες






Τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο επισκέφτηκαν σήμερα, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων, κας Ευθυμία Καλογήρου και μεταξύ των άλλων θεμάτων συζήτησαν την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Δημοτική Κοινότητα Ν. Αγχιάλου και της πρώην κοινότητας Μικροθηβών, η οποία θα ολοκληρωθεί παρέχοντας στους δημότες τη δυνατότητα σύνδεσης εντός του Α’ Εξαμήνου του 2019.
Ο κ  Μπέος, τόνισε ότι θα ανατεθεί  στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να προβεί στις απαραίτητες μελέτες για την σχετική έγκριση χρήσης χώρου της Ν. Αγχιάλου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την εγκατάσταση σταθμού υποβιβασμού πίεσης ΙRI. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης των ήδη τοποθετημένων μετρητών για 7 δημοτικά κτίρια τα οποία είναι ολοκληρωμένα προς τροφοδότηση από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, αρχικά επεσήμανε τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της διείσδυσης του φυσικού αερίου στο Δήμο Βόλου, το οποίο εξυπηρετεί το 47% του πληθυσμού, με τον αριθμό των συμβολαίων να ανέρχεται στα 26.900.
Εν συνεχεία, ο κ. Μπακούρας, αναφέρθηκε στις επενδύσεις δικτύου που περιλαμβάνονται στο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022 και για την περιοχή του Βόλου αγγίζουν τα 4 εκ. € σε υφιστάμενες και νέες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής ενότητας της Ν. Αγχιάλου και της κοινότητας των Μικροθηβών.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Δ.Σ. Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας για την περιοχή της Ν. Αγχίαλου, προβλέπεται η έναρξη των εργασιών τον Ιανουάριο του 2019 και αναμένεται οι εργασίες επέκτασης του δικτύου συνολικά 11,6 χιλιομέτρων να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Α΄ εξαμήνου του 2019. Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε στο διάστημα του καλοκαιριού να προγραμματιστούν και να οριστικοποιηθούν οι επεκτάσεις του δικτύου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές του Δήμου και να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις στις αρχές του Φθινοπώρου σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα ο κ. Μπέος δέχθηκε στο Δημαρχείο το ΔΣ του Συλλόγου Αρτοποιών και ενημερώθηκε για ζητήματα που τους απασχολούν.