Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:00
Τοπικά

Επέκταση συνεργασίας μεταξύ Βόλου και Ροστόβ






Το Βόλο επισκέπτεται από σήμερα, Παρασκευή, 8 Ιουλίου, και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, εξαμελής αντιπροσωπεία του Ροστόβ της Ρωσίας μετά από πρόσκληση του αιρετού δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, ενόψει της επετείου των 60 ετών αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

ΡΟΣΤΩΒ1Η αντιπροσωπεία, που αποτελούν οι Sergey Kuznetsov , πρώτος Αντιδήμαρχος του Ροστώβ, Mariia DAVYDOVA υπεύθυνη Γραφείου τύπου, Maria KRYLOSOVA υπεύθυνη δημοσίων και εξωτερικών σχέσεων, Roman VOLOSHIN επικεφαλής της Περιφέρειας του Kirovskiy, Grigory Gridnev πρύτανης της εκκλησιαστικής σχολής του Ροστόβ και ο παγκοσμίου φήμης ακορντεονίστας Alexander POELUEV , συναντήθηκε με τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, κ. Θάνο Θεοδώρου και τους αντιδημάρχους, Παιδείας και Πολιτισμού, Γιούλη Μποντού – Τοκαλή και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Απόστολο Ζαρκάδα – Βεργή, παρουσία και του αιρετού Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου, που είχε απευθύνει και την πρόσκληση της επίσκεψης

Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη  της συνεργασίας εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πόλεων και υπέγραψαν διακήρυξη ανανέωσης της αδελφοποίησης τους.

ΡΟΣΤΩΒ2Προβλήθηκε βίντεο του Ροστώβ με την καθημερινότητα, τις επιχειρηματικές, αθλητικές και πολιτιστικές και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, ενώ ο Αντιδήμαρχος της Ρωσσικής πόλης προσκάλεσε  τη Δημοτική Αρχή Βόλου να επισκεφθεί το Ροστόβ, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η Αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στην πόλη μας τις επόμενες δύο μέρες όπου θα ξεναγηθεί στο Βόλο, το Πήλιο και την Κυριακή θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, προσκεκλημένη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.