Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 07:50
Θεσσαλία

Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές στα Τρίκαλα






Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, συνολικά οκτώ περιπτώσεις κλοπών που διεπράχθησαν στην πόλη των Τρικάλων.

Συνελήφθησαν χθες (29-01-2016) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων σε συνεργασία με αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19, 15 ετών και δύο ημεδαποί, ηλικίας 17 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, των κλοπών τροχοφόρων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς των ανηλίκων, μια 44χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και μια 35χρονη ημεδαπή, για παραμέληση εποπτείας τους.

Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στα Τρίκαλα, ο 19χρονος μαζί με τον 15χρονο ομοεθνή του, κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από πυλωτή πολυκατοικίας.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκε το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων προέκυψε ότι, οι δράστες μαζί με ακόμη δύο ημεδαπούς συνεργούς τους, έναν 17χρονο και μια 27χρονη από τα μέσα Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους έως και προχθές, είτε από κοινού είτε μεμονωμένα, διέπραξαν τα ακόλουθα:
• διέρρηξαν πέντε φορές οικία ημεδαπού, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και μικροαντικείμενα, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη,
• αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, τα οποία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι ο 19χρονος, υπήκοος Αλβανίας είχε διαθέσει τον κινητήρα της προαναφερόμενης μοτοσικλέτας στην 27χρονη συνεργό του, η οποία στην συνέχεια τον τοποθέτησε στο δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας της.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 27χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός από το δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας της που έφερε τον προαναφερόμενο κινητήρα και ένας σκελετός μοτοσικλέτας με αποξεσμένο αριθμό πλαισίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.