Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:58
Τοπικά

Εντυπωσιακή η 2η Μαθητική Έκθεση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Εγκαινιάστηκε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας






Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του προϊσταμένου επαγγελματικής εκπαίδευσης, κ. Γιώργου Μουστάκα, τελέστηκαν χθες (10-5-2018) το απόγευμα, τα εγκαίνια της 2ης Μαθητικής Έκθεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στην παραλία του Βόλου. Στην έκθεση, που συνδιοργανώνεται από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, το 1οΕργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, εκτίθενται περίπου 120 έργα μαθητών όλων των ειδικοτήτων που λειτουργούν στα ΕΠΑ.Λ και κατασκευάστηκαν στα τρία Εργαστηριακά Κέντρα που τα υποστηρίζουν.

Ο κ. Μπαξεβανάκης με παιδάκια που απασχολούνται στο περίπτερο της ειδικότητας Βρεφονηπιοκόμων των ΕΠΑ.Λ

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολύς ήταν και ο κόσμος που ήρθε να δει από κοντά τα έργα των μαθητών, κατά την χθεσινή, πρώτη μέρα της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 13 Μαΐου.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, σκοπός της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να καταστεί κατανοητό από την ελληνική κοινωνία ότι η επαγγελματική εκπαίδευση είναι ισάξια της γενικής και προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνουν οι προσπάθειες που γίνονται.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τίμησε τον κ. Μπαξεβανάκη για την προσφορά του στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση αυτή, με την απονομή πλακέτας, την οποία του απένειμε συμβολικά, η κ. Κουτσοκώστα, μια εκ των 48 εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ της Μαγνησίας που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους και επανήλθαν στις θέσεις τους από την σημερινή.

Ο υφυπουργός παρέλαβε συγκινημένος την πλακέτα και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ένα περιστατικό κατά το οποίο μία εκπαιδευτικός που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και επανήλθε, του είχε πει: «Σας ευχαριστώ. Μου δώσατε πίσω την ζωή μου!»

«Αυτά τα λόγια έχουν μεγαλύτερη αξία για μένα από ο,τιδήποτε άλλο!» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Μπαξεβανάκης.

Συνεχίζεται αύριο η επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας

Η επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας στη Μαγνησία, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτης Σαβελίδης, στο πλαίσιο των σημερινών επαφών που είχε, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, καθώς επίσης και με τα στελέχη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αποκομίζοντας τις καλύτερες κριτικές, κυρίως για το όραμά του στην επαγγελματική εκπαίδευση, αλλά και τη δράση του.

«Ο κ. Μπαξεβανάκης είναι ένας άνθρωπος βγαλμένος από τα σπλάχνα της εκπαίδευσης. Μέχρι πριν τρία χρόνια έκανε μάθημα στις αίθουσες και στα εργαστήρια, όπως κι εμείς για αυτό και είναι αναμενόμενο να έχει τέτοια ευαισθησία για την εκπαίδευση και ιδιαίτερα για την επαγγελματική εκπαίδευση» τόνισε ο κ. Σαβελίδης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ