Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές εξελίξεις στο Κoriopolis – Ασκήθηκαν ποινική και πειθαρχική δίωξη κατά του Εφέτη – εισηγητή του βουλεύματος – Έντονη πλέον η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του






Νέες  εντυπωσιακές εξελίξεις που διαφοροποιούν περαιτέρω τα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση του 2011 με τα «στημένα» παιχνίδια, γνωστή και ως Κoriopolis, η εκδίκαση της οποίας έχει μάλιστα προσδιοριστεί για την επόμενη εβδομάδα, Παρασκευή, 15 Απριλίου, σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και ενισχύουν την ήδη ισχυρή άποψη για τα τεράστια κενά και τις σημαντικές παραλείψεις στο παραπεμπτικό βούλευμα, που ανοιχτά πλέον αμφισβητείται.

Οι νέες εξελίξεις, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, αφορούν στην άσκηση ποινικής δίωξης από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Θάνου σε βάρος του Εφέτη, κ. Γιάννη Τζιμπλάκη, εισηγητή του πολυσυζητημένου βουλεύματος, αλλά και στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του ίδιου δικαστικού λειτουργού, από την επιθεωρήτρια του Αρείου Πάγου, κ. Μαγιάκου.

Οι διώξεις αυτές, που αναμφίβολα προκαλούν αίσθηση και επιτείνουν τα υπάρχοντα ερωτήματα, ήρθαν ως επακόλουθο της αποκάλυψης νομίμως υποκλαπεισών συνομιλιών από την ΕΥΠ, του κ. Τζιμπλάκη με τον πρώην στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αιμίλιο Κοτσώνη, που συντάραξαν με το περιεχόμενο τους το Πανελλήνιο

Μάλιστα μέσα από τις συνομιλίες αυτές, εμφανίζεται ο Γιάννης Τζιμπλάκης να αναλαμβάνει ακόμα και το ρόλο του διεκπεραιωτή σε υποθέσεις με το ΣΔΟΕ.

Βάσιμα εικάζεται λοιπόν ότι το βούλευμα προήλθε έπειτα από συναλλαγές με επιχειρηματικούς κύκλους, γεγονός που οδήγησε τόσο την κ. Θάνου, όσο και την κ. Μαγιάκου στην ποινική και πειθαρχική δίωξη του Γιάννη Τζιμπλάκη.