Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:55
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενταση στη Λέσβο: Δεκάδες προσαγωγές για ανύψωση μεγάλου σταυρού στην Απελή (εικόνες)






Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε στη Λέσβο ύστερα από την ύψωση νέου, μεγάλου σταυρού, στη θέση Απελή και τις προσαγωγές 33 ατόμων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Η πολυμελής ομάδα πολιτών κινήθηκε τις βραδινές ώρες και σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κατάφερε να τοποθετήσει έναν σταυρό, ύψους 15 μέτρων στο σημείο.

Φωτογραφία: LesvosNews

Φωτογραφία: zoiforos.gr

Πρόκειται για την ίδια θέση όπου είχε τοποθετηθεί μεγάλος σταυρός και στο παρελθόν, προκαλώντας αντιδράσεις πολιτών, ο οποίος, ωστόσο, γκρεμίστηκε από αγνώστους, τον περασμένο Οκτώβριο.

Φωτογραφία: zoiforos.gr

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προσήχθησαν 33 άτομα, τα οποία κρατούνται στην αίθουσα συσκέψεων του αστυνομικού μεγάρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μεγάλος, μεταλλικός σταυρός που τοποθέτησαν κατασκευάσθηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση με τη χρήση γερανού.

Το γεγονός έχει λάβει διαστάσεις ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι συλληφθέντες με τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα από τη Αστυνομία μεταδίδουν φωτογραφίες τόσο από το γεγονός όσο και από το χώρο όπου κρατούνται.

Φωτογραφία: zoiforos.gr

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες» της Λέσβου είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ «έχει αναγάγει σε ύψιστο στόχο της, την ολοκληρωτική καταστροφή και εξαφάνιση κάθε Ελληνικού και Χριστιανικού στοιχείου του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας».

Φωτογραφία: zoiforos.gr

Στο ίδιο κείμενο τόνιζαν ότι έχει διατεθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη για να φρουρεί «επί 24ωρου βάσεως σιδερένιο τμήμα του υπό ανέγερση Σταυρού, που βρίσκεται αποθηκευμένο στο χώρο του λιμανιού της πόλης μας», τη στιγμή που «τα σπίτια των συμπολιτών μας είναι έρμαια στις διαθέσεις επιτήδειων ιθαγενών και αλλοδαπών διαρρηκτών».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr