Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 02:22
Αθλητικά

Ενσταση του Ρήγα κατά του Ολυμπιακού Βόλου – Με ποιες ποινές κινδυνεύουν οι «ερυθρόλευκοι»






Ενσταση κατά του Ολυμπιακού Βόλου κατέθεσε ο Ρήγας Φεραίος, ο οποίος ζητάει να κατακυρωθεί υπέρ του ο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνας της προηγούμενης Κυριακής.

Στην ένσταση που κατέθεσε ο Ρήγας Φεραίος υποστηρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου Κλέβι Κόλα αγωνίστηκε αντικανονικά, καθώς διαθέτει ταυτότητα προπονητή (UEFA C) την οποία δεν έχει καταθέσει στην ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του κανονισμού προπονητών στην παράγραφο 3 «Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ ή UEFA εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή  στην  ΕΠΟ

τουλάχιστον δέκα  (10)  ημέρες  προ  της  ενάρξεως  της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο  επιθυμεί  να  αγωνιστεί  ως  ποδοσφαιριστής.  Μετά  από την  ενέργεια αυτή δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί ως προπονητής καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου».

Σύμφωνα λοιπόν με την ένσταση που κατέθεσε ο Ρήγας Φεραίος, ο Κλέβι Κόλα δεν έχει καταθέσει την ταυτότητα προπονητή που διαθέτει και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

 

Βαριές ποινές

Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό κώδικα, στην περίπτωση που δικαιωθεί ο Ρήγας Φεραίος, τότε ο Ολυμπιακός Βόλου χάνει τον αγώνα με σκορ 3-0, του αφαιρούνται 3 βαθμοί, ενώ του επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο Ρήγας Φεραίος κερδίσει την ένσταση που κατέθεσε, τότε ο Ολυμπιακός Βόλου χάνει στην πραγματικότητα 6 βαθμούς και πλέον το έργο του για την αποφυγή του υποβιβασμού γίνεται ακόμα δυσκολότερο.