Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 19:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εννέα άτομα θύματα απάτης με «μαϊμού» αγγελίες






Γερό εισόδημα από απάτες είχε καταφέρει να εξασφαλίσει ένας νεαρός που διαφήμιζε με αγγελίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου ότι διέθετε προς πώληση από κινητά μέχρι… αυτοκίνητα! Μέσα σε διάστημα δέκα μηνών, εννέα ανυποψίαστοι πολίτες έπεσαν θύματά του και πλήρωσαν για να αγοράσουν… αέρα!

Οι καταγγελίες έπεφταν σαν βροχή στις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες για τον δράστη με τις «μαϊμού» αγγελίες. Οκτώ Έλληνες και ένας Αλβανός από διάφορες περιοχές της χώρας του είχαν καταβάλει διάφορα χρηματικά ποσά μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, ως προκαταβολή για την αγορά κινητών, μοτοσικλετών ή ακόμη και αυτοκινήτων με δελεαστικές τιμές!

Οι άνδρες της Ασφάλειας Σερρών κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις απάτες, που απέφεραν συνολικά στον 20χρονο δράστη 7.630 ευρώ και συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν και άλλα θύματά του. Ο νεαρός δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου, καθώς έδρασε από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο του 2015. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτες κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.