Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:34
Τοπικά

Ενημερωτική συνάντηση για τη γιορτή του εθελοντισμού






Η εθελοντική ομάδα Wheeling2help Βόλου διοργανώνει συνάντηση για την παρουσίαση της δράσης wheeling2help vol 2 που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Αυγούστου και ώρα 20.00, στο Δημαρχείο Βόλου.

Το προαναφερόμενο κάλεσμα απευθύνεται σε αθλητικούς συλλόγους/σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις, άτυπες ομάδες, μεμονωμένους εθελοντές, ΜΚΟ, συλλόγους, οικονομικούς χορηγούς κλπ.

Σκοπός είναι η ανταλλαγή απόψεων και η γνωριμία όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν σε μια γιορτή εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί σε 20 πόλεις μεταξύ των οποίων έχει επιλεγεί και ο Βόλος.

 

Τι είναι το «wheeling2helpvol2»

Η δράση ξεκίνησε το 2015 με το wheeling2help, όπου ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2,500 χλμ σε 35 ημέρες και περνώντας από 8 χώρες.

Ο σκοπός τους, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας». Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2help vol 2 με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Θα ξεκινήσουν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη. Σταθμοί τους θα είναι 20 πόλεις μεταξύ των οποίων και η δική μας όπου θα πραγματοποιηθούν γιορτές εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης όχι μόνο για τη συγκέντρωση του ποσού των 19.000 ευρώ αλλά και για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο www.wheeling2help.com

Δράσεις με τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι:

– Δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία:

Μπορεί να γίνει βιωματική παρουσίαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (κινητική, ακοής, όρασης κλπ), παρουσίαση καλλιτεχνικών και αθλητικών προγραμμάτων από άτομα με αναπηρία κλπ.

– Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική, κατασκευές, γυμναστική, ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα της πόλης κλπ.

– Αθλητικές δράσεις:

Σύλλογοι /σωματεία μπορούν να φέρουν τον εξοπλισμό τους έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να δοκιμάσει το άθλημα, κυρίως τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρονται mini tennis, volley, 3 on 3 basket, jiu jitsu, Zumba, πινγκ πονγκ, προγράμματα γυμναστικής από γυμναστήριο, κλπ.

– Δράσεις σχετικές με την Υγεία:

Μπορούν να υπάρξουν κινητές μονάδες αιμοδοσίας, ομάδες που να μπορούν να εγγράψουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ομάδες που να παρουσιάζουν τις πρώτες βοήθειες και ό,τι άλλο μπορεί να προταθεί από τους ενδιαφερόμενους.

– Δράσεις σχετικές με την τέχνη:

Μπορούν να παρουσιαστούν εικαστικά προγράμματα, μικρό θεατρικό, μπορούν να λάβουν μέρος καλλιτέχνες του δρόμου και οτιδήποτε άλλο αξιόλογο έχουμε να προσφέρουμε σαν πόλη.

– Δράσεις σχετικές με το περιβάλλον:

Μπορούν πραγματοποιηθούν προγράμματα οικολογικού περιεχομένου όπως παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, χειροτεχνίες/κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.

Το wheeling2help vol 2 θα είναι μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά θέματα.

Θα λάβει χώρα στην πόλη μας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου.