Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 05:19
Τοπικά

Ενδιαφέρον Ιβαν Σαββίδη για «Τσουγκριά»» στη Σκιάθο – Σχεδιάζει επενδύσεις






H πανέμορφη Σκιάθος και το νησάκι «Τσουγκριάς», φαίνεται να εντάσσονται στο χάρτη των επόμενων επενδυτικών κινήσεων του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει στραφεί στον τομέα του real estate.

Ο… θεμέλιος λίθος των επενδυτικών κινήσεων του κ. Σαββίδη, φαίνεται ότι θα μπει με τη δημιουργία ελικοδρομίου σε περιοχή που έχει εντοπιστεί κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Το ελικοδρόμιο ανοίγει για τον επιχειρηματία

τον αεροδιάδρομο για συχνότερες επισκέψεις στο νησί, το οποίο είχε επισκεφθεί και το καλοκαίρι του 2015 με το ιδιωτικό του ελικόπτερο.

Τότε ελλείψει ελικοδρομίου, είχε προσγειώσει το ελικόπτερο σε δημόσιο χώρο, προκαλώντας αντιδράσεις κατοίκων. Ο κ. Σαββίδης όμως εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει και

σε επιχειρηματικές επενδύσεις στο πανέμορφο νησί, συνδυάζοντας δουλειά και διακοπές σε ένα μέρος που φέρεται να λατρεύει τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ, μαγεμένος από την ομορφιά του νησιού των Βορείων Σποράδων, έχει ήδη δώσει εντολή στους συνεργάτες του να εντοπίσουν ευκαιρίες για επενδύσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σκιάθο αυτή την περίοδο διατίθενται προς πώληση οικόπεδα – «φιλέτα» και μάλιστα κοντά σε δημοφιλείς παραλίες, όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ή και ξενοδοχεία μπουτίκ.

Εκτός όμως από το… σαφάρι αναζήτησης οικοπέδων εντός της Σκιάθου, ο κ. Σαββίδης βολιδοσκοπεί τον Τσουγκριά, που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι του νησιού του

Παπαδιαμάντη και μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί πολλές φορές αγοραστικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νησί από ισχυρούς επιχειρηματίες, αλλά οι όποιες προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του. Διοικητικά η νησίδα ανήκει στον Δήμο Σκιάθου, ενώ ως ιδιοκτήτες της εμφανίζονται η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου και δύο επιχειρηματικές οικογένειες, η οικογένεια Επιφανειάδη και η οικογένειαΦιξ. Ο Τσουγκριάς είναι καλυμμένος από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκα, και οι σμαραγδένιες παραλίες του μαγνητίζουν τους τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η

έκτασή του είναι 1,14 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι επισκέπτες τον προσεγγίζουν με τουριστικά σκάφη από το λιμάνι της Σκιάθου ή με τα τέντερ από τα κότερα που κατακλύζουν τα καλοκαίρια την περιοχή.

Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του, αφού ρώτησαν κι έμαθαν τα πάντα για το νησί, άφησαν ανοιχτό το παράθυρο για το μέλλον, ώστε να επαναληφθούν οι συζητήσεις. Το «άνοιγμα» του επιχειρηματία στον τομέα του τουρισμού ξεκίνησε με τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» από εταιρεία του ομίλου του, με το ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει τα 12 εκατ. ευρώ. Στα σχέδια του ομίλου είναι και η αναμόρφωση του ξενοδοχείου «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Οι πληροφορίες θέλουν τον όμιλο Σαββίδη να έχει δεκάδες ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε όλη τη χώρα και να μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του στον τομέα του τουρισμού.

Στο στόχαστρό του έχουν μπει ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, ακόμα και στη Ρόδο.