Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 21:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπάργκο από τη ΝΔ στην ΕΡΤ






Δεν θα εμφανίζονται πλέον στην ΕΡΤ βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφασίστηκε το βράδυ της Δευτέρας.

H ΝΔ αποφάσισε να αποσύρει τους βουλευτές της από τα δελτία και τις ζωντανές εκπομπές της ΕΡΤ, θεωρώντας ότι τις τελευταίες ημέρες η δημόσια τηλεόραση χρησιμοποιείται εκτενώς ως μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας. Μάλιστα, το εμπάργκο ξεκινά άμεσα, καθώς ακυρώθηκε η παρουσία του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου στην εκπομπή του Πάνου Χαρίτου.

Νωρίτερα, σε σύγκρουση ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη Νέα Δημοκρατία κατέληξε η συνέντευξη του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριου Λαζαρίδη (φωτογραφία), στη δημόσια τηλεόραση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, ο κ. Λαζαρίδης άσκησε κριτική κατά δημοσιογράφων της και, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη δήλωση «πόθεν έσχες» και το δάνειο της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», έκανε λόγο «για πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου». Στις διευκρινίσεις που ζήτησαν οι δημοσιογράφοι, υποστήριξε: «Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε κείμενο απάντησης που εξέδωσε λίγο αργότερα η ΕΡΤ αναφέρεται: «Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

Από την πλευρά της, η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση και σε ανακοίνωσή της αναφέρε: «Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της».

Επιπλέον, σημειώνει πως «η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που -ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους- επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

 

 

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ