Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 16:32
Τοπικά

Εμμένει στις απολύσεις η «Λεβεντέρης» – Συνάντηση με τη Δ/νση ζητούν οι εργαζόμενοι






Συνάντηση με τη διεύθυνση της Εταιρείας Λεβεντέρης στο Βόλο ζητούν οι εργαζόμενοι, καθώς η εργοδοσία εμμένει σε απολύσεις 7-10 ατόμων από το σύνολο των 24 εργαζόμενων που απασχολούνται στο εργοστάσιο. Η πρόθεσή της διαφάνηκε και στη χθεσινή τριμερή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας, κατά την οποία οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δέχονται μειώσεις μισθών, αλλά όχι και απολύσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την Εταιρεία ότι  εισάγει και πουλάει συρματόσχοινα στην αγορά, καθώς η παραγωγή του εργοστασίου έχει σταματήσει, λόγω των συνεχιζόμενων τετράωρων στάσεων εργασίας. Κάνουν μάλιστα λόγο για προειλημμένη απόφαση που ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Μάιο του 2012 και έχει στόχο να μειωθεί σημαντικά το εργατικό κόστος, καθώς ήδη παγιώθηκε η εκ περιτροπής εργασία, εδώ και τρία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Βενιζέλος Λούπας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε πως φοβούνται ένα ενδεχόμενο lock out από την πλευρά της εταιρίας, θεωρώντας το μάλιστα, ως πιθανό σενάριο.

Για προσχεδιασμένη επίθεση έκανε λόγο από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Αποστόλης Τάκος, προσθέτοντας πως η κοινωνία πρέπει να μάθει τι συμβαίνει και καλώντας τις ελεγκτικές αρχές να επισκεφθούν το εργοστάσιο.