Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:23
Αθλητικά

Ελληνικό ενδιαφέρον αλλά και… πολλές κόντρες στο Europa League!






Ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του Europa League με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μονομαχίες των ελληνικών ομάδων, αφού Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ φοράνε και πάλι το ευρωπαϊκό τους κοστούμι, γνωρίζοντας πως και για τους τρεις η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Σταντάρ Λιέγης και θέλει πάση θυσία το τρίποντο που θα τον ξαναβάλει σε τροχιά πρόκρισης, αφήνοντας πίσω τα ατυχή αποτελέσματα των δυο πρώτων αγωνιστικών.

Την Αστάνα υποδέχεται ο Ολυμπιακός και θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί κάνοντας παράλληλα μια πειστική εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Καραμπάκ και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του στον θεσμό.

Στα υπόλοιπα του αποψινού πλούσιου προγράμματος ξεχωρίζει η δύσκολη αποστολή της Σάλκε στη Ρωσία όπου κοντράρεται με την Κρασνοντάρ. Οι Ρώσοι έχουν κερδίσει και τα τρία ματς που έχουν δώσει εντός έδρας, ενώ οι «βασιλικοί μπλε» είναι αήττητοι στις έξι τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Η Σαχτάρ υποδέχεται την Γάνδη και δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Φρεντ. Οι Ουκρανοί διατηρούν μια εξαιρετική παράδοση με βέλγικες ομάδες, αφού σε δέκα παιχνίδια έχουν τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Παράλληλα, η Ίντερ αναζητά διακαώς τους πρώτους της βαθμούς στο Europa League ούτως ώστε να μην βρεθεί κοντά σε έναν πρόωρο αποκλεισμό. Αντίπαλος της η φορμαρισμένη Σαουθάμπτον, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από τους «νερατζούρι», δεδομένου πως η ομάδα του Μιλάνου ασχολείται μόνο με τα πεπραγμένα του Ικάρντι. Η Ίντερ έχει κερδίσει τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις με ομάδες από την Αγγλία.

Ο ΑΠΟΕΛ στην Ελβετία αγωνίζεται κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις και θέλει να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις και στα επιτυχή αποτελέσματα στον θεσμό. Με νίκη ο ΑΠΟΕΛ δεν αγγίζει μόνο την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά χρίζεται και φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και στο Γκενκ Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει μια αρκετά δύσκολη αποστολή. Αμφίβολος ο Μπενιάτ που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του παιχνιδιού των Βάσκων. Η Γκενκ ακόμη δεν μπορεί να βρει το δρόμο προς τη νίκη σε έξι αναμετρήσεις με ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παίζει με την Φενερμπαχτσέ στο «Ολντ Τράφορντ» θέλει να κερδίσει και να γίνει το αφεντικό του ομίλου, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να βιώνει μια μικρή κρίση, αφού οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Ιδιαίτερο στοιχείο της συγκεκριμένης κόντρας το γεγονός πως ο Ρούνεϊ πέτυχε το πρώτου χατ-τρικ το 2004 κόντρα στην τούρκικη ομάδα.

Η Ρόμα, τέλος, υποδέχεται την Αούστρια Βιέννης χωρίς τον Ντε Ρόσι που είναι τιμωρημένος. Οι «τζιαλορόσι» έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα τρίποντο και να κάνουν μια χορταστική εμφάνιση, ενώ ο Τότι θα κάνει την 100η του εμφάνιση σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

(20.00)

Θέλτα-Άγιαξ
Καραμπάκ-ΠΑΟΚ
Κόνιασπορ-Μπράγκα
Κρασνοντάρ-Σάλκε
Οσμανλισπόρ-Βιγιαρεάλ
Σάλτσμπουργκ-Νις
Σαχτάρ-Γάνδη
Σλόβαν Λίμπερετς-Φιορεντίνα
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός
Στεάουα Βουκουρεστίου-Ζυρίχη
Χάποελ Μπερ Σεβά-Σπάρτα Πράγας
Ίντερ-Σαουθάμπτον

(22.05)

Αλκμάαρ-Μακάμπι Τελ Αβιβ
Γιούνγκ Μπόις-ΑΠΟΕΛ
Γκενκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μάιντζ-Άντερλεχτ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φενερμπαχτσέ
Ντάνταλκ-Ζενίτ
Ολυμπιακός-Αστάνα
Πλζεν-Άστρα Γκιούργκιου
Ρ. Βιέννης-Σασουόλο
Ρόμα-Αούστρια Βιέννης
Σεντ Ετιέν-Γκαμπάλα
Φέγενορντ-Ζόρια
Αναλυτικά η βαθμολογία:

1ος Όμιλος

Φενερμπαχτσέ 4
Φέγενορντ 3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3
Ζόρια 1

2ος Όμιλος

ΑΠΟΕΛ 6
Ολυμπιακός 3
Γιουνγκ Μπόις 1
Αστάνα 1

3ος Όμιλος

Άντερλεχτ 4
Μάιντζ 4
Σεντ Ετιέν 2
Γκαμπάλα 0

4ος Όμιλος

Ζενίτ 6
Ντάνταλκ 4
Αλκμάαρ 1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

5ος Όμιλος

Ρόμα 4
Α. Βιέννης 4
Πλζεν 2
Άστρα Γκιούργκιου 0

6ος Όμιλος

Γκενκ 3
Σασουόλο 3
Ρ. Βιέννης 3
Αθλέτικ Μπιλμπάο 3

7ος Όμιλος

Άγιαξ 6
Θέλτα 4
Σταντάρ Λιέγης 1
Παναθηναϊκός 0

8ος Όμιλος

Σαχτάρ 6
Γάνδη 4
Μπράγκα 1
Κόνιασπορ 0

9ος Όμιλος

Κράσνονταρ 6
Σάλκε 6
Σάλτσμπουργκ 0
Νις 0

10ος Όμιλος

Φιορεντίνα 4
ΠΑΟΚ 4
Σλόβαν Λίμπερετς 1
Καραμπάκ 1

11ος Όμιλος

Σαουθάμπτον 4
Χάποελ Μπερ Σεβά 4
Σπάρτα Πράγας 3
Ίντερ 0

12ος Όμιλος

Βιαγιαρεάλ 4
Οσμανλισπόρ 3
Ζυρίχη 3
Στεάουα Βουκουρεστίου 1