Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:51
Τοπικά

Ελεύθερος ο τρόφιμος που λήστεψε τον φοιτητή στον Βόλο






Στο Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου (ΙΑΑΑΣΕ) όπου φιλοξενείται μετά από ληστεία στην Ξάνθη επέστρεψε χθες μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Βόλου ο 17χρονος τρόφιμος που την Κυριακή έχοντας το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα απείλησε με μαχαίρι φοιτητή και τον λήστεψε.

Ο τρόφιμος συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε χθες στην Ανακρίτρια Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του, καθώς η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και σε βαθμό πλημμελήματος για κλοπή.

Ο 17χρονος κρατούταν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας καθώς είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα- Ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρόφιμος κατηγορείται για την κλοπή δικύκλου, για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στον ΙΑΑΑΣΕ και για ληστεία.

Οι παράνομες πράξεις συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής με αποκορύφωνα τη ληστεία σε βάρος φοιτητή με την απειλή μαχαιριού. Ο 17χρονος απαίτησε με τη βία και πήρε από τον φοιτητή το κινητό του τηλέφωνο και το ποσό των 15 ευρώ.

Ο ανήλικος φέρεται να παραδέχτηκε τις πράξεις του στις αστυνομικές αρχές, ενώ υπέδειξε και το σημείο όπου είχε κρύψει το κινητό.