Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» -Δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη






Περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τη δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τη μήνυση του Πάνου Καμμένου σε βάρος των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού- που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εμφάνισή τους στον εισαγγελέα.

Η δημοκρατία έχει αντισώματα. Η ελευθερία του Τύπου νίκησε τις αθλιότητες μιας εξουσίας που είναι αυταρχική, που θεωρεί ότι μπορεί να εκβιάζει ή να εκφοβίζει τον Τύπο. Δεν είναι μια προσωπική νίκη του “Φιλελεύθερου” ή των δημοσιογράφων. Είναι μια νίκη της δημοκρατίας», δήλωσε ο Παναγιώτης Λάμψιας. «Στον δυτικό κόσμο η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη. Η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει. Ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές της Αθήνας. Νομίζω ότι αυτή η ημέρα πρέπει να είναι η αρχή μιας διαδικασίας για να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τον Τύπο. Κυρίως πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημερινή εξουσία θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση, την ελεύθερη βούληση και την ελευθεροτυπία. Την ελευθερία των δημοσιογράφων να αποκαλύψουν την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Οι δικηγόροι των δημοσιογράφων εξερχόμενοι από την Ευελπίδων και με αφορμή την κράτησή τους επισήμαναν ότι «δημοκρατία έχει αντισώματα. Νίκησε την αθλιότητα της εξουσίας που εκφοβίζει τον Τύπο. Πρόκειται για μια νίκη της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου  που η εξουσία προσπάθησε να φιμώσει» και πρόσθεσαν ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος για το αυτόφωρο στον Τύπο.

Στο πλευρό των δημοσιογράφων βρίσκονταν και οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης.

«Hρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σε δηλωσή του ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: «Πριν από δύο εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μεσα στα γραφεία μας. Τώρα συλλάβανε για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαιρόμαστε».

Πηγή: iefimerida.gr