Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:41
Θεσσαλία

Ελεύθεροι με εγγύηση οι τρεις Λαρισαίοι για την υπόθεση του παράνομου στοιχήματος






Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες αργά το βράδυ μετά από την 11ωρη σχεδόν ανακριτική διαδικασία -και κατόπιν σύμφωνης γνώμης ανακριτή και εισαγγελέα-, οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθη- σαν τις προηγούμενες ημέρες και η υπόθεσή τους αφορά στον «παράνομο στοιχηματισμό».

Ως γνωστόν οι τρεις εξ αυτών είχαν συλληφθεί στη Λάρισα την Παρασκευή 1 Ιουλίου σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Το Σάββατο έγινε άλλη μια σύλληψη ενός ακόμη αναζητούμενου, σε περιοχή της Πέλλας την ώρα μάλιστα που από σύμπτωση βρέθηκε να «φορτώνει»… χρηματοκιβώτιο σε αγροτικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε» και οι τέσσερις κατέβαλαν εγγύηση. Οι τρεις εξ αυτών 20.000 ευρώ έκαστος και ο ένας (ο νεαρότερος σε ηλικία) 1.000 ευρώ. Σε όλους υπήρξαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες νομικές πηγές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε σοβαρά το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης για κάποιους, όμως υπήρξαν και αρκετές ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης των απολογουμένων. Οι ενστάσεις αφορούσαν ως προς τη νομιμότητα ή όχι μιας εκ των εταιριών του στοιχηματισμού. Επίσης οι απολογούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία του «ξεπλύματος» χρημάτων.

Τέλος, οι πηγές της «Ε», αναφέρουν πως κάποιοι από τους απολογούμενους μίλησαν για την κατάσταση του εθισμού στην οποία βρίσκονται από τον στοιχηματισμό εδώ και πολλά χρόνια. Εθισμός που όπως τόνισαν τους «έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό κατά το παρελθόν».

 

πηγή: εφημερίδα Ελευθερία