Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 06:35
ΒόλοςΤοπικά

Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, η Βολιώτισσα κοινωνική λειτουργός, για τα ναρκωτικά χάπια






Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων, αλλά και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 €., αφέθηκε χθες, μετά την απολογία της στον ανακριτή, η 55χρονη Βολιώτισσα κοινωνική λειτουργός, που εργάζεται σε δομή της πόλης, και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών, σε βαθμό κακουργήματος.

Πιο συγκεκριμένα της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η παραμονή στο εξωτερικό, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της, μία φορά το μήνα, μέχρι να γίνει η δίκη της. Η κατηγορούμενη, μαζί με μια 53χρονη γιατρό και μια 33χρονη φαρμακοποιό, η οποία προχθές αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους, μετά το τέλος της απολογίας της, κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών.

Ως γνωστόν, όπως προέκυψε από τα ρεπορτάζ, αλλά και την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, 55χρονη και η 33χρονη συνελήφθησαν τη Δευτέρα το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Οι αστυνομικοί, έχοντας πληροφορία πως η 55χρονη προμηθευόταν συχνά τέτοια σκευάσματα, την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν, την ώρα που έβγαινε από το φαρμακείο της 33χρονης. Πάνω της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κουτιά ναρκωτικών χαπιών, συνολικά 90 χάπια, χωρίς να έχει ιατρική συνταγή.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το τελευταίο δίμηνο η 55χρονη προμηθεύτηκε ναρκωτικά χάπια από το ίδιο φαρμακείο, προσκομίζοντας έξι ιατρικές συνταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί από την 53χρονη, χωρίς να υπάρχει πραγματική ιατρική ένδειξη. Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της κοινωνικής λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 22 ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου εξακολουθεί να διερευνά το που διοχετεύονταν αυτά τα χάπια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως πωλούνταν σε πιάτσες τοξικομανών.