Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 13:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Φόβοι για κλιμάκωση επιθέσεων αντιεξουσιαστών






Εντονο προβληματισμό προκαλούν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι αλλεπάλληλες επιθέσεις αντιεξουσιαστών, τα τελευταία 24ωρα, εναντίον του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων , δυνάμεων των ΜΑΤ με απόπειρες εμπρησμού ΑΤΜ, με καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα και άλλες.

Με κύριο φόβο ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών τις επόμενες ημέρες. Στελέχη των διωκτικών αρχών αποδίδουν τις επιθέσεις αυτές «σε εν εξελίξει δίκες για εμπλεκόμενους σε ένοπλες ομάδες, στην εισβολή αστυνομικών στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και με τις πρόσφατες συλλήψεις τριών νεαρών αντιεξουσιαστών». Οι δύο εξ αυτών, ηλικίας 21 ετών και 19 ετών, ο πρώτος δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ, ο δεύτερος είχε συλληφθεί για παλαιοτέρη επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα, είχαν εντοπισθεί να προσπαθούν να πυρπολήσουν ΑΤΜ στην περιοχή των Πατησίων, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες, συνελήφθη από το κέντρο της Αθήνας και μια κοπέλα 19 χρονών, που επίσης είχε δραστηριότητα στον αναρχικό χώρο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε πρόσφατη ανακοίνωση κρατουμένων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, όπου _με αφορμή της έναρξη μίας ακόμη δίκης μελών της οργάνωσης_ έλεγαν ότι «όποιος σήμερα δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της αναρχικής ένοπλης δράσης ενάντια στους τυράννους της ζωής μας είναι εξαιρετικά αφελής ή μπάτσος. Όλοι αυτοί που παίζουν τη ζωή μας μία ζαριά στα χρηματιστήρια, στα κεντρικά των τραπεζών, στις διεθνείς συσκέψεις της εξουσίας, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα αξιώματα και τα πλούτη τους, επειδή θα τους το ζητήσουμε ευγενικά. Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι ο φόβος. Η φωνή και οι ιδέες μας γίνονται πιο δυνατές όταν βγαίνουν από την κάννη ενός όπλου».

Επιπλέον οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό της ομάδας των αναρχικών που έχουν «στοχεύσει», τον τελευταίο χρόνο, το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων αλλά και τους ελεγκτές στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι υπάρχει ενεργοποίηση του αναρχικού χώρου με αφορμή το προσφυγικό ενώ αναμένουν την «επόμενη κίνηση» των «ακτιβιστών των Εξαρχείων» και κυρίως από την κατάληψη του κινηματογράφου Βοξ.

 

Πηγή: tovima.gr