Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 11:48
Θεσσαλία

Ελασσόνα: Πλασιέ «μαϊμού» άδειασαν δυο φορές το ίδιο σπίτι!






Πριν από μια εβδομάδα, είχε πιάσει το κόλπο με τον δειγματισμό… κουβερτών σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, για τέσσερις πλασιέ που ασκούσαν ταυτόχρονα και το «επάγγελμα» του διαρρήκτη! Γι’ αυτό, επέστρεψαν στο σπίτι της με σκοπό να αρπάξουν ό,τι άλλο είχε.

Η πρώτη εισβολή των δραστών είχε γίνει την προηγούμενη Δευτέρα, όταν ένας από αυτούς έδειχνε την πραμάτεια του στην 80χρονη γυναίκα ενώ οι τρεις συνεργοί του παραβίαζαν την πίσω πόρτα του σπιτιού της στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και άρπαζαν 250 ευρώ που είχε όλα κι όλα η άτυχη γριούλα.

Το βράδυ της Κυριακής, οι πλανόδιοι αποπειράθηκαν και πάλι να διαρρήξουν το ίδιο σπίτι! Όμως, αυτή τη φορά η ηλικιωμένη τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Λίγο αργότερα, άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν στον Τύρναβο έναν 32χρονο και στο εσωτερικό του οχήματος που επέβαινε βρήκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο, ένα ζευγάρι γάντια και 13 κουβέρτες.

Στην προανάκριση επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ένας από τους δράστες της διπλής διάρρηξης, το φορτηγάκι του και η πραμάτεια του κατασχέθηκαν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των τριών συνεργών του 32χρονου βρίσκονται σε εξέλιξη.