Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:43
Τοπικά

Εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται ο Βιολογικός του Βόλου






Σε τροχιά υλοποίησης τέθηκε μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ το έργο εκσυγχρονισμού και ενεργειακής αναβάθμισης του αντλιοστασίου του Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, εγκρίθηκε η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 371.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση των εγκατεστημένων αντλιών με νέες, καλύτερης απόδοσης, αλλά και πιο ασφαλούς λειτουργίας.

Σήμερα, για την άντληση 30.000 m3 την ημέρα προς Αγκίστρι, απαιτούνται 50 ώρες λειτουργίας των αντλιών, με κατανάλωση 11.000 kWh.

H πρόβλεψη για την αντικατάσταση αφορά στην εγκατάσταση αντλιών παροχής 800 m3 την ώρα, ισχύος 145 kw, εξοπλισμένες με ρυθμιστές συχνότητας, οι οποίες για τα 30.000 m3 ανά ημέρα θα καταναλώνουν 6.207 kWh την ημέρα.

Στην πραγματικότητα, το έργο αποσβένεται σε δύο χρόνια περίπου λειτουργίας του, καθώς θα εξοικονομηθεί ποσό 175.000 ευρώ τον χρόνο.

Στόχος του έργου είναι η ασφαλής λειτουργία του αντλιοστασίου σε περιπτώσεις διαρροών νερού και η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Η δημοπράτηση του θα γίνει με ανοικτό διαγωνισμό με αξιολόγηση προσφορών.

Το έργο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφίας, με τον εκπρόσωπο της μειοψηφίας, Μ. Πατσιαντά να ψηφίζει λευκό, και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Δ. Κουτσιφέλη να καταψηφίζει.

«Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινάμε ένα έργο για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη, που σε συνδυασμό με την κατασκευή του δίδυμου αγωγού, θα βάλει τέλος στα λειτουργικά προβλήματα του Βιολογικού που έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλης Γαλάτης.