Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:44
Κόσμος

Εκρήξεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης – Τουλάχιστον 10 νεκροί






Τουλάχιστον 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε σταθμούς μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται πηγή της αστυνομίας, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σταθμού Σενάγια Πλόσαντ (Πλατεία Σενάγια) και του σταθμού Τεκνολογκίτσεσκι Ινστιτούτ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο).

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης έκλεισαν μετά την έκρηξη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εννέα ασθενοφόρα.

Με βάση τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά πρακτορεία, υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που ανεβάζουν αυτόπτες μάρτυρες από το σημείο, οι οποίες δείχνουν εικόνες καταστροφής και αρκετούς τραυματίες. Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν γεμάτοι με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά που ήταν τοποθετημένοι μέσα σε βαγόνια και εξερράγησαν σε δύο ξεχωριστούς σταθμούς.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Όταν ακούστηκε η έκρηξη αρχίσαμε να τρέχουμε πανικόβλητοι. Υπήρχαν άνθρωποι ματωμένοι, σε άλλους καίγονταν τα μαλλιά τους»

Επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη για να εκφωνήσει ομιλία σε φόρουμ για τα ΜΜΕ και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Λευκορώσο ομόλογό του, ενημερώθηκε για την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός Σέναγια Πλόσαντ είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους της πόλης, όπου κάνουν στάση τρεις γραμμές του μετρό.

Βρίσκεται κάτω από το μεγάλο εμπορικό κέντρο «Σενάγια» και τα γραφεία της Gazprombank, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας.

Έκτακτα μέτρα στο μετρό της Μόσχας 

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram,αναφέρεται ότι “λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας” και πως η “διοίκηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο”.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr