Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 07:25
Τοπικά

Εκπαιδευτές οδήγησης απέκλεισαν το Μηχανολογικό στο Βόλο






Τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (Μηχανολογικό) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας απέκλεισαν σήμερα το πρωί και για δύο ώρες τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Ν. Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές οδηγών.

Τους τελευταίους δυο μήνες δεν διενεργούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών σε όλη την επικράτεια, μετά από απόφαση της ομοσπονδίας εξεταστών. Θυμήζουμε ότι από 1/1/2016 καταργήθηκε η αποζημίωση των εξεταστικών επιτροπών για εργασία εκτός ωραρίου εργασία. Αποτέλεσμα του γεγονότους αυτού, ήταν η απεργιακή κινητοποίηση των εξεταστών, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών ήδη από τις 7/3/2016, καθώς και η παύση προγραμματισμού των σχετικών εξετάσεων από τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η Ομοσπονδία του κλάδου αποφάσισε σε όλη την επικράτεια να αποκλείσει σήμερα για δύο ώρες περίπου τις κατά τόπους διευθύνσεις σαν μέτρο πίεσης, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εκπαιδευτικών υποψηφίων οδηγών Μαγνησίας Γ. Γιαννουλάκης, ανέφερε ότι η Πολιτεία προπληρώνεται από παράβολα που κόβουν οι υποψήφιοι οδηγοί και μάλιστα εισπράττει περίπου 12 εκ. ευρώ, ενώ το κόστος για την πληρωμή των υπαλλήλων ανέρχεται στα μισά. Ο κ. Γιαννουλάκης, ο οποίος συμφωνεί με την κινητοποίηση των εξεταστών από την στιγμή που δεν πληρώνονται, επεσήμανε ότι στη Μαγνησία δραστηριοποιούνται 38 σχολές οδηγών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ η κινητοποίηση και των υπαλλήλων έχει αντίκτυπο και στους υποψήφιους οδηγούς, καθώς υπάρχουν δελτία εκπαίδευσης εξέτασης που λήγουν, διότι ισχύουν για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα στη Μαγνησία, έληξαν ήδη τέσσερα δελτία και σε μια εβδομάδα λήγουν άλλα τρία, που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να πληρώσουν πάλι για τα παράβολα.