Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλεβαν και εκβίαζαν ιδιοκτήτες δικύκλων μέσω αγγελιών -Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα






Πολυμελής σπείρα, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν, έκλεβαν και εκβίαζαν ιδιώτες, οποίοι είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης των δικύκλων τους, εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη, στην περιοχή των Μεγάρων, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, το ηγετικό μέλος της σπείρας, ένας 18χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ άτομα, ηλικίας από 21 έως 53 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απάτης, της κλοπής και της εκβίασης, ενώ ο συλληφθείς κατηγορείται επιπλέον και για αντίσταση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και έξι μήνες συμμορία, με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ιδιοκτητών δικύκλων οι οποίοι πωλούσαν μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών τις μοτοσικλέτες τους. Οι δράστες εντόπιζαν, μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας, πωλητές δικύκλων και στη συνέχεια έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, με σκοπό να ορίσουν συνάντηση σε συγκεκριμένο σημείο στην Ελευσίνα ή στα Μέγαρα. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιδείκνυαν στα θύματα μεγάλο χρηματικό ποσό, πείθοντάς τους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της μεταβίβασης. Μετά από την μεταβίβαση, οδηγούσαν τους παθόντες εντός του καταυλισμού στην περιοχή «Βλυχός» Μεγάρων, όπου εκεί με διάφορα προσχήματα και χωρίς να έχουν καταβάλλει το συμφωνηθέν ποσό, έπαιρναν τα δίκυκλα και απομάκρυναν τους ιδιοκτήτες από τον καταυλισμό, είτε επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες, είτε εκφοβίζοντάς τους.

Τα μέλη της σπείρας, σε πολλές περιπτώσεις, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματά τους και απαιτούσαν από αυτούς την καταβολή χρηματικού ποσού, που κυμαίνονταν από 450 έως 1.700 ευρώ, προκειμένου να τους επιστρέψουν τα δίκυκλα.
Έπειτα από έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλεμμένα δίκυκλα καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.805 ευρώ. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί οχτώ περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν από τα μέλη της σπείρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: iefimerida.gr