Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 11:00
Τοπικά

Εκλαψαν και οι… χάνοι για το δράμα του Θράσου! – Θυσία για ένα δημόσιο λιμάνι!!!






Εκλαψαν μέχρι και οι… χάνοι στο λιμάνι από την αφήγηση του παρασκηνίου στην οποία προχώρησε ο ατιμωτικά (κατά τους υπερασπιστές του) αποπεμφθείς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σπυριδόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο μετρ της εικονικής πραγματικότητας πρόλαβε να εμπλέξει τους πάντες και τα πάντα, από κομματικούς εγκάθετους της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την ΑΓΕΤ ( που πουλάει πάντα…), ενώ ύψωσε τη σημαία της αντίστασης στη Μέρκελ και τους δανειστές ζητώντας την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, επιχειρώντας να εξηγήσει τα πως και τα γιατί της εκπαραθύρωσης του από τον Οργανισμό (όταν είχε βάψει μέχρι και τα παγκάκια της παραλίας…)

Αίσθηση προκάλεσε ο δαιμόνιος υποναύαρχος ε.α, όταν προχώρησε – με ύφος σοβαρό – στην συνταρακτική αποκάλυψη – καταγγελία ότι άκουσε τον ελεγκτή που ορίστηκε για να ελέγξει τα πεπραγμένα του να αποκαλύπτει σε συνομιλητή του ότι είχε εντολή να τον…στριμώξει και να τον «φάει»! Και πως το έμαθε; Από την αβλεψία του ορκωτού που άφησε ανοιχτό το… τηλέφωνο και ο έτσι ο Θράσος μπόρεσε να τον ξεμπροστιάσει ( ομαδική αυτοκτονία κέφαλων, πάντως, δεν αναφέρθηκε)…

Κατά τα άλλα ο τέως πρόεδρος, που για να μην ανησυχούμε μας διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στο Βόλο, τα «έχωσε» και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Τέλη Μπασδάνη, που ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των καταγγελιών οφείλει στην τοπική κοινωνία μια απάντηση στα όσα του καταλόγισε.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως υπήρχε σύμπραξη του εκπρόσωπου του ΤΑΙΠΕΔ, Θανάση Λάγκου, με τον εκπρόσωπο των Λιμενεργατών κ. Κρητικό, που ανέλαβε ρόλο «μεσάζοντα» με εταιρεία της Θεσσαλονίκης για ανάληψη όλου του μεταφορικού έργου που εκτελείται στο λιμάνι, με παροπλισμό των υπαλλήλων. Μάλιστα η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε στον ΟΛΒ με προσχέδιο σύμβασης! Συμφωνία με τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ σε όλα τα θέματα υπήρχε, όπως δήλωσε, και με τον Τέλη Μπασδάνη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Χαρακτήρισε την αποπομπή του εκδικητική πράξη, καθώς ο ίδιος διαφώνησε με την πώληση του λιμανιού όπως και άλλοι , ενώ εξέφρασε φόβους ότι επίκεινται και άλλες καρατομήσεις .

Κατήγγειλε δε ανοικτά για την τακτική που ακολούθησε, τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στη Διοίκηση της ΟΛΒ Α.Ε.,  κ. Θανάση Λιάγκο.

Όπως είπε, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση έχουν διαφορετική αντίληψη σε σχέση με την ανάπτυξη των λιμανιών.

Χαρακτήρισε εξάλλου, το ΤΑΙΠΕΔ  αδιάφορο για την σύμβαση με την ΑΓΕΤ που λήγει το 2020 και αφορά στα τέλη που πρέπει να καταβάλει για τη χρήση του λιμανιού της η Εταιρεία, καθώς πρότεινε συμβιβασμό που αν ακολουθούνταν, το λιμάνι θα έχανε έσοδα 4 εκ ευρώ περίπου.

Αυτή – όπως είπε – ήταν η πρώτη σύγκρουση με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. δήλωσε πάντως, ευχαριστημένος απ΄ όλες τις συνεργασίες, καθώς και ικανοποιημένος για το γεγονός ότι αφήνει λιμάνι με έσοδα και ανοδική πορεία.

Σε ότι αφορά τον πρόεδρο των λιμενεργατών πρόσθεσε ότι υπήρξε αντίδραση του κ. Σταυριδόπουλου σε πρόταση του κ. Κρητικού να παραχωρηθούν οι γερανοί σε ιδιώτη εργολάβο.