Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 19:22
Θεσσαλία

Εκκενώθηκε οικισμός λόγω του κινδύνου πλημμύρας στην Καρδίτσα






Πριν λίγη ώρα εκκενώθηκε ο οικισμός Ρομά στη θέση Μαύρικα του Δήμου Καρδίτσας, λόγω του κινδύνου πλημμυρών, αφού ο ποταμός Καράμπαλης είναι σε κατάσταση οριακή για να πλημμυρίζει. Ήδη 450 κάτοικοι του οικισμού έχουν απομακρυνθεί και βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο του 4ο Λυκείου Καρδίτσας, ενώ ετοιμάζονται το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου και μετά τις 7 το απόγευμα, όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και το Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας.


Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Καρδίτσας με όλες τις υπηρεσίες συντονίζουν όλες τις ενέργειες για την παροχή βοήθειας και προστασίας των Ρομά κατοίκων του Μαύρικα, ενώ παράλληλα σε ότι αφορά την σίτιση των ανθρώπων η Περιφερειακή Ενότητα έχει φροντίζει για το βραδινό γεύμα τους.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, μας ενημέρωσε ότι αυτή την ώρα το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός Καρδίτσας αφορά την ζώνη του ποταμού Καράμπαλη, όπου έχουμε υπερσυγκέντρωση νερών, ενώ στον υπόλοιπο νομό μπορεί τα ύψη της βροχής να είναι αρκετά υψηλά, αλλά ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στους άλλους ποταμούς.


Η απόφαση της εκκένωσης ελήφθη, όπως είπε ο κ. Τσιάκος, διότι βρίσκεται δίπλα από τον ποταμό Καράμπαλη, ο οποίος μπορεί να υπερχειλίσει ανά πάσα στιγμή και επειδή πάμε προς το βράδυ δεν ήταν δυνατός ο έλεγχος της κατάστασης.


Στην προσπάθεια εκκένωσης συμμετείχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, ενώ ο Στρατός θα φροντίσει αύριο για την σίτιση των κατοίκων του οικισμού του Μαύρικα.
Να σημειωθεί ότι στους χώρους των κλειστών γυμναστηρίων υπάρχουν στρώματα και θέρμανση, ενώ κουβέρτες θα τους εφοδιάσει ο Στρατός