Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 01:46
Τοπικά

Εκθετος και πάλι ο Ιάσονας Αποστολάκης – Η προτροπή του για χρέη και προς ΕΡΓΗΛ






Συνεχίστηκε και σήμερα η αντιπαράθεση μεταξύ της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και του δημοτικού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Αποστολάκη (επίδοξου – κατά πολλούς –  υποψηφίου για τη δημαρχία) σχετικά με την θέση που εξέφρασε ο δεύτερος για να δοθούν χρήματα από τα δημοτικά ταμεία για «να σωθεί η ΔΕΥΑΜΒ».

Ο κ. Αποστολάκης επιχείρησε να διαψεύσει το δημοσίευμα της εφημερίδας, με επιστολή που απέστειλε, αλλά και συνεντευξιαζόμενος, μεταξύ άλλων, και με τον γνωστό Καρεκλίδη. Ωστόσο η εφημερίδα, με ρεπορτάζ της Ελένης Χάνου, επανήλθε σήμερα και σε απάντησή της εκθέτει και πάλι τον, ούτως ή άλλως, πολιτικά ατυχή σύμβουλο, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ με τίτλο “Ενοχλήθηκε ο Ιάσονας Αποστολάκης Τι είπε στο 45ο λεπτό της συνεδρίασης κουνώντας χαρακτηριστικά το χέρι και τι «διαψεύδει» αναφέρει:

Οχι μία αλλά δύο φορές στη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Ιάσονας Αποστολάκης, να δοθούν χρήματα από τα δημοτικά ταμεία για «να σωθεί η ΔΕΥΑΜΒ».

Ο κ. Αποστολάκης, του οποίου το σχόλιο-προτροπή προκάλεσε αίσθηση την ώρα που συζητούνταν η ανάθεση σε εξειδικευμένο γραφείο της γνωμοδότησης για την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία θα οδηγηθεί στην πτώχευση αν τελικώς η ΕΡΓΗΛ εισπράξει τα 9,2 εκατ. ευρώ, εμφανίστηκε ενοχλημένος για την καταγραφή της δημόσιας τοποθέτησής του.

Σε απάντησή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ (δημοσιεύεται σελίδα 2) ο κ. Αποστολάκης επιχειρεί να διαψεύσει και συκοφαντεί.

Τι ακριβώς ειπώθηκε, ωστόσο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Μαΐου 2018, καταγράφεται στο λεπτό 45:44 της συνεδρίασης (ενότητα Live συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου – https://www.youtube.com/watch?v=D3vtqmZdpr0).

Στο 45ο λεπτό της συνεδρίασης, κι ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος επιχειρεί να εξηγήσει για ποιο λόγο κρίνεται αναγκαία μια γνωμοδότηση για την πιθανή εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί έναντι της ΕΡΓΗΛ, κι ότι η γνωμοδότηση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, του απευθύνεται ερώτηση για το κόστος πληρωμής του γραφείου που θα αναλάβει τη γνωμοδότηση και από πού θα βρεθούν τα χρήματα.

Ακολουθεί η εξής στιχομυθία:

Αχ. Μπέος (από μικροφώνου): Λεφτά έχουμε εμείς κύριε. Όχι όμως ο Παπανδρέου που έλεγε… Τα διαχειριζόμαστε, και τα τρία τα κάναμε 21. Αρα τα διαχειριζόμαστε καλά.

Ι. Αποστολάκης (εκτός μικροφώνου, κουνώντας χαρακτηριστικά το δεξί του χέρι): Δώστε τα να σωθεί η ΔΕΥΑΜΒ αν είναι.

Αχ. Μπέος: Ορίστε;

Ι. Αποστολάκης: Δώστε τα στη ΔΕΥΑΜΒ για να σωθεί.

Αχ. Μπέος: Τι να σωθεί; Εμείς θα το κρίνουμε αυτό. Εσύ κάνε λίγο μονόζυγο να ψηλώσεις κι άσε το άλλο. Εμείς αποφασίζουμε. Παρατηρήσεις στα του οίκου σας. Τα ταμεία του Δήμου Βόλου είναι για τους πολίτες. Αφήστε τα άλλα.

Η απάντηση Αποστολάκη

Από τον κ. Ιάσονα Αποστολάκη λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής απάντηση σε χθεσινό σχόλιο της εφημερίδας:

«Είναι κρίμα, το ότι το σχόλιο της Ε.Χ. έχει πάρει διαζύγιο απ’ την αλήθεια. Η τοποθέτησή μας αφορούσε την πραγματικότητα για τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΜΒ και τίποτα άλλο.

Ο Δήμος Βόλου, ως ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΥΑΜΒ, θα έπρεπε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του ώστε ακόμα και περιπτώσεις σαν της ΕΡΓΗΛ να μη γίνονται από τη δημοτική αρχή ευκαιρία ξεπουλήματος της ΔΕΥΑΜΒ.

Όμως η βιασύνη υπεράσπισης της δημοτικής αρχής αυτά τα “λάθη” προκαλεί».

ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Θα ήταν βέβαια μάταιο να περιμένουμε ότι θα παραδεχθεί ο Ι. Αποστολάκης την γκάφα του (εάν πρόκειται για γκάφα), σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχει καταδείξει στη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του δραστηριότητας. Αυτό θα απαιτούσε τόλμη. Αλλά ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας να χαρακτηρίζει το επικριτικό για εκείνον σχόλιο, ως σχόλιο υπεράσπισης της δημοτικής αρχής.

Δηλαδή, κάπως έτσι νοείτε κ. Αποστολάκη τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την οποία τολμάτε να κάνετε σημαία; Ότι ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να σχολιάσει οτιδήποτε είπατε ή πράξατε, διότι αυτομάτως θα χαρακτηριστεί το σχόλιό του ως θετικό για την άλλη πλευρά; Προφανώς και διακατέχεστε από μεγάλη τρικυμία.

Για την ταμπακιέρα τώρα. Είπατε ή δεν είπατε αυτό ακριβώς που κατέγραψε το σχόλιο; Για κακή σας τύχη, το είπατε, σύμφωνα με τη βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα εις διπλούν (δείτε σελ. 11).

Τώρα, αν σας ξέφυγε, δικό σας ζήτημα. Αν μιλάτε προτού σκεφτείτε, επίσης δικό σας. Πάρτε λοιπόν και σήμερα το μαντήλι σας, όπως και χθες, να κλάψετε στους ώμους της παρέας σας, και βγείτε όλοι μαζί στον «αέρα» να μαζέψετε τα αμάζευτα.

Υ.Γ. Και κάτι ακόμη. Οι εφημερίδες δεν τυπώνονται την ημέρα που μιλάμε, για να σας το πω έτσι απλά. Τυπώνονται και κυκλοφορούν την επόμενη. Αυτό, για τη μάταιη αγωνία σας να «προδικάσετε», μέσω του fb σας, ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ίσως δεν δημοσιεύσει την απάντηση που στείλατε. Η προσπάθειά σας να συκοφαντήσετε (όχι ότι μας είναι ξένο, αλλοίμονο, τη δουλειά που σας βάλανε κάνετε) όπως διαπιστώνετε πέφτει στο κενό. Για τα περί δεοντολογίας, ψάξτε στους φίλους σας που πνίγουν και συκοφαντούν κάθε αντίθετη άποψη. Σε εμάς, παραβιάζετε ανοιχτές θύρες, διότι η δεοντολογία είναι η αρχή μας.