Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:04
Τοπικά

Εκδήλωση του ΕΚΑΒ στην πλατεία Αγ. Νικολάου για την καρδιακή ανακοπή






Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή, το ΕΚΑΒ Λάρισας έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ανοιχτή εκπαιδευτική – ενημερωτική δραστηριότητα, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
• Διάλεξη, Επίδειξη & Πρακτική εξάσκηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) σε Ενήλικες, Παιδιά και Βρέφη με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC).
• Διάλεξη, Επίδειξη & Πρακτική εξάσκηση στην τεχνική Απόφραξης Αεραγωγού από ξένο σώμα σε Ενήλικες, Παιδιά και Βρέφη.
Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμονται εκπαιδευτικά – ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες, και θα γίνεται προβολή εκπαιδευτικών video και παρουσιάσεων (power point) που αφορούν στο ρόλο του ΕΚΑΒ καθώς και παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.
Στους ίδιους χώρους θα βρίσκονται και οχήματα του ΕΚΑΒ (Ασθενοφόρο και Μοτοσικλέτα) με σκοπό την επίδειξη του εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτουν, καθώς και των δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων που τα χαρακτηρίζουν.