Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:56
Θεσσαλία

Εκδήλωση από Το Χαμόγελο του Παιδιού στη Λάρισα






«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα πλαίσια της εκστρατείας με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, διοργανώνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 18:00, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών ενάντια στα φαινόμενα Βίας κατά των Παιδιών.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν από την Ψυχολόγο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κα Βάσω Χατζή πληροφορίες σχετικά με την κακοποίηση παιδιών, καθώς και τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού για τη Θεσσαλία αλλά και όλη την Ελλάδα.

Παρουσιάσεις επίσης θα πραγματοποιήσουν η Ψυχολόγος-Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ κα Ειρήνη Κουφάκη με θέμα «Θέτοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών σε πρώτη προτεραιότητα» και η κα Σοφία Καστανίδου, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Β’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας εισήγηση με θέμα “Βελτιστοποίηση επικοινωνίας στην οικογένεια».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί μια ιστορία παιδικής κακοποίησης, την οποία θα διηγείται η παραμυθού Λένα Χαϊδούτη, θεατρολόγος και θα πλαισιώνεται από τους μαθητές της Εικαστικής Παιδικής Σκηνής της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή.

Η δραματοποιημένη ιστορία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 11 ετών.

Το «Χαμόγελο» καλεί να συμμετέχουμε όλοι στην εκδήλωση και να γίνουμε η «φωνή» κάθε παιδιού που με κάθε τρόπο κακοποιείται βιώνοντας την απόλυτη καταπάτηση των δικαιωμάτων του.