Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 12:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκβιαστές απαιτούσαν 200.000 ευρώ από ηλικιωμένο






Με απειλές για τη ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του απαιτούσε εκβιαστικά 200.000 ευρώ από έναν 71χρονο ομογενή μια σπείρα «νονών», δυο από τους οποίους συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε περιοχή της Χαλκιδικής, με οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης.

Το θύμα είχε καταγγείλει ότι από τον Φεβρουάριο δεχόταν απειλές από ανθρώπους ενός 64χρονου στον οποίο όφειλε χρήματα από μια επαγγελματική συνεργασία που είχαν. Όμως, κάθε τόσο έρχονταν διαφορετικά πρόσωπα σε επαφή μαζί του και απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα για λογαριασμό τους! Έτσι, αναγκάστηκε να τους δώσει 10.000 ευρώ. Όμως, οι εκβιαστές επανήλθαν ζητώντας αυτή τη φορά 6.000 ευρώ για λογαριασμό ενός αλλοδαπού μέλους διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με το προσωνύμιο “VOR V ZAKONE” (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου)!

Τότε, ο ηλικιωμένος αποφάσισε να καταφύγει στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν στην Χαλκιδική δύο Έλληνες μέλη της συμμορίας ηλικίας 46 και 39 χρόνων και κατέσχεσαν τρία κινητά και το όχημα που χρησιμοποιούσαν. Σε βάρος τους και σε βάρος άλλων επτά συνεργών τους, μεταξύ των οποίων και ο 64χρονος, σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση.