Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:24
Κόσμος

Εισβολή ενόπλου σε σχολείο στον Καναδά -Τέσσερις νεκροί, αρκετοί τραυματίες






Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος εισέβαλε σε σχολείο στον βόρειο Καναδά.

Η επίθεση έγινε στο Λα Λος, στην επαρχία Σασκατσουάν, ενώ οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα. Σύμφωνα με τον Κέβιν Ζανβιέρ, ο οποίος εκτελεί χρέη δημάρχου, η 23χρονη κόρη του και ένας δάσκαλος είναι ανάμεσα σε εκείνους που σκότωσε ο εισβολέας. «Πυροβόλησε δύο αδερφούς του στο σπίτι του και πήγε στο σχολείο», είπε ο Ζανβιέρ στο Associated Press.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών ή τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, όπως επίσης δεν έχουν κάνει ανακοινώσεις για τον ύποπτο που έχει συλληφθεί.

«Ολοι πενθούμε και συμπαραστεκόμαστε στην κοινότητα του Λα Λος αυτή την τραγική ημέρα. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, μιλώντας από το Νταβός.

«Ετρεξα έξω από το σχολείο. Ολοι ούρλιαζαν. Επεσαν 6-7 πυροβολισμοί πριν βγω έξω. Νομίζω ότι ακολούθησαν περισσότεροι», είπε ένας μαθητής, ο Νόελ Ντεσαρλέ για το χάος που επικράτησε στο σχολείο, όπου φοιτούν περίπου 900 παιδιά σε δύο κτίρια.