Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική έρευνα για πορνεία ανηλίκων σε καταυλισμούς Αλίμου και Ειδομένης






Άμεση ήταν η παρέμβαση της αρμόδιας επί των ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου επί των καταγγελιών ότι στους τόπους προσωρινής διαμονής μεταναστών και προσφύγων στον Άλιμο και την Ειδομένη εκδίδονται ανήλικα κορίτσια.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου διαβίβασε τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία αναφέρονται αφενός σε καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου Αττικής Ανδρέα Κονδύλη ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ορισμένοι φιλοξενούμενοι, εκδίδουν ανήλικα παιδιά και αφετέρου αναφέρονται σε εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικα κορίτσια.

Η κυρία Δημητρίου η οποία είναι η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί των ανηλίκων, διαβίβασε τα  επίμαχα δημοσιεύματα στις εν λόγω δύο εισαγγελικές αρχές για να πράξουν κατά την κρίση τους τα δέοντα. Δηλαδή, για την διενέργεια προκαταρκτικής  έρευνας η οποία πιθανότατα θα διενεργηθεί από τις κατά τόπους Αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, ο κ. Κονδύλης κατήγγειλε ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ορισμένοι φιλοξενούμενοι, εκδίδουν ανήλικα παιδιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος σε έναν παράδρομο, εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αλίμου τόνισε ότι  το φαινόμενο της παιδικής πορνείας είναι πιο έντονο τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου και συγκεκριμένα ανέφερε: «Υπάρχει ένα σημείο που εκδίδονται ανήλικοι. Να μην πω από πού τα γνωρίζω, αλλά αυτά που γίνονται εκεί πραγματοποιούνται ώρες που δεν υπάρχουν λεωφορεία, δηλαδή βραδινές ώρες και κυρίως Παρασκευές με Σάββατα, αλλά και τις καθημερινές. Μου τα έχουν επιβεβαιώσει και μέσα από την Αστυνομία, αλλά τα πρόσωπα δεν μπορώ να τα κατονομάσω δημόσια, καταλαβαίνετε».

Από την άλλη πλευρά, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εγκληματικές ομάδες δρουν   στην περιοχή της Ειδομένης, μέσα και έξω από τον καταυλισμό, αναπτύσσοντας εμπόριο «λευκής σαρκός».

Μάλιστα, αναφέρουν τα δημοσιεύματα  ότι το κύκλωμα έχει μετατρέψει σε αυτοσχέδιο οίκο ανοχής δυο βαγόνια ενός εγκαταλελειμμένου τρένου, στα οποία εκδίδονται   γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες κοπέλες, ενώ άλλες  παρέχουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε ξενοδοχείο της περιοχής, για λίγα ευρώ.