Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:53
Τοπικά

Εισαγγελία Βόλου: Σύντομα το πόρισμα για την 39χρονη σεφ






Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της 39χρονης σεφ από το Δίστομο, Σόνιας Αρμακόλα, μητέρας δύο παιδιών, που υπέκυψε σε βαρύτατα τραύματα τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Η οικογένειά της πιστεύει ότι δεν έχει λάμψει ακόμη η αλήθεια και ότι ο βαρύτατος τραυματισμός της 39χρονης δεν προήλθε από τροχαίο αλλά από εγκληματική πράξη.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκλήρωσε τη λήψη καταθέσεων και είναι πλέον θέμα χρόνου να εκδώσει το πόρισμά της, μετά τη μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση που είχε καταθέσει η οικογένειά της άτυχης σεφ.

Η 39χρονη είχε αποβιώσει μετά από δεκαήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου μετά από τροχαίο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου όπου οι γιατροί αρχικά δεν διέγνωσαν σοβαρό τραυματισμό, παρά μόνο μώλωπες στα χέρια και στο ένα πόδι.

Σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες των γιατρών της Σκιάθου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενόσω η 39χρονη παρέμενε στο Κέντρο Υγείας για παρακολούθηση, ο οργανισμός της επιβαρύνθηκε και υπέστη αιμορραγία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο λιμάνι όπου και κλήθηκε σκάφος για να τη μεταφέρει στον Βόλο.

Η άτυχη σεφ, σύμφωνα με τη διάγνωση που είχαν κάνει οι γιατροί του ΓΝΒ, υπέστη αιμάτωμα από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα και να μη διατρέξει μεγαλύτερο κίνδυνο η υγεία της.

Ωστόσο, η κατάστασή της εξαρχής παρέμεινε ιδιαίτερα κρίσιμη, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου να εκφράζουν φόβους ότι ενδεχομένως χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο. Δυστυχώς, ύστερα από δέκα μέρες υπέκυψε στα τραύματά της.

Η οικογένεια της άτυχης σεφ κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στην Εισαγγελία Βόλου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι ο θάνατος της σεφ δεν προήλθε από τον τραυματισμό της μετά από την πτώση από μηχανάκι, και πως το αιμάτωμα στο κεφάλι που στάθηκε και μοιραίο για τη ζωή της, επήλθε από άλλη, προγενέστερη του τροχαίου, πράξη.