Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 03:05
Αθλητικά

Εισαγγελέας Koriopolis: «Κανείς σας δεν λέει συγκεκριμένα περιστατικά»!






Συνεχίστηκε την Τετάρτη (12/9) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011, γνωστό και ως Koriopolis.

Για ακόμη μία φορά, εξάλλου, οι μάρτυρες που είχε καλέσει το δικαστήριο δεν εισέφεραν το παραμικρό στην υπόθεση, αντίθετα θα έλεγε κανείς, με τα όσα κατέθεσαν μάλλον ελάφρυναν την θέση των κατηγορουμένων.

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, και συγκεκριμένα όταν κατέθετε ο Στράτος Γιδόπουλος, η εισαγγελέας της έδρας ξέσπασε με όσα άκουγε, λέγοντας τα εξής:

«Σας ακούω να λέτε όλοι ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι αγγελικά πλασμένος και ότι οι πρόεδροι, οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές δεν είναι αμόλυντοι. Αλλά συγκεκριμένα περιστατικά κανείς σας δεν λέει»!

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν, ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος όχι απλά δεν είπε κάτι ουσιώδες για τους κατηγορούμενους και την υπόθεση, αλλά ισχυρίστηκε ότι οι διαιτητές… δεν συμμετέχουν σε στημένα παιχνίδια για το στοίχημα, καθώς και ότι οι ποδοσφαιριστές στήνουν αγώνες… εν αγνοία των παραγόντων!

«Εμείς στην ΕΠΟ δεν μπορούσαμε να κάνουμε ενέργειες για τους φακέλους με τα ύποπτα ματς. Δεν είχαμε τα μέσα. Τα στέλναμε στην ΓΓΑ και στην δικαιοσύνη. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε έρευνα.

Ο διαιτητής δεν “πιάνεται”. Τι να τον κάνεις τον διαιτητή; Οι παίκτες χρειάζονται. Μόνο χαλάστρα μπορεί να κάνει ο διαιτητής σε ένα στημένο παιχνίδι. Αποκλείω να συμμετέχει ένας διαιτητής σε στημένο αγώνα για το στοίχημα. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να στήσουν αγώνα εν αγνοία των παραγόντων.

Ο Μπέος με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο. Έκανε παράπονα για τους διαιτητές. Όλοι οι πρόεδροι με έπαιρναν».

Νωρίτερα, είχε καταθέσει ο παλιός παράγοντας της ΑΕΚ και τελευταία της Νίκης Βόλου, Στράτος Γιδόπουλος, που προσπάθησε να αποδομήσει την υπόθεση:

«Πολλοί μάρτυρες έχουν καταθέσει περισσότερα απ’ όσα πραγματικά ξέρουν. Το 80% όσων έχουν ειπωθεί είναι υπερβολές. Πράγματι υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι στήνονται τα ματς, αλλά και αυτή διαμορφώνονταν υπερβολικά από τους δημοσιογράφους.

Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει το ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 0-4. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι μπορεί να έρθει ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Όμως είδα το ματς και η ΑΕΚ παραπατούσε.

Είχα μεγάλη αντιπαλότητα με τον Μπέο, τον είχα μηνύσει και έχει καταδικαστεί για δυσφήμιση. Ήθελε συγχώνευση Ολυμπιακού και Νίκης Βόλου. Αν το έκανα, θα με κρεμούσαν στην πλατεία του Βόλου».

Επίσης, κατέθεσε και ο πρώην διαιτητής, Γιώργος Κύζας, λέγοντας πως… «ό,τι ξέρω για την υπόθεση, το ξέρω από τα ΜΜΕ»!

Ως μάρτυρας, τέλος, κατέθεσε και ο παρατηρητής αγώνων Super League, Νίκος Πατμανίδης και αναφέρθηκε στις συνομιλίες που αφορούσαν τον αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου το 2011, όπου είχε οριστεί παρατηρητής.

Η δίκη για το Koriopolis «τρέχει» με ταχύτατους ρυθμούς, διότι επίκειται παραγραφή αρκετών αδικημάτων. Γι’ αυτό και έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις την Πέμπτη 13/9, την Παρασκευή 14/9, την Δευτέρα 17/9, την Τετάρτη 26/9 και την Παρασκευή 28/9.