Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:01
Παραπολιτικά

Εισαγγελέας εδώ και τώρα στο Γηροκομείο – Ανάλογη αναφορά είχε κάνει και ο Δήμαρχος Βόλου






Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα αναφέρει σε επιστολή της η ταμίας του ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου, Αικατερίνη Πάππα – Λέκκα, που αφορούν διάφορα ζητήματα διαχείρισης αλλά και ηθικής τάξης, τα οποία εκτιμά πως χρήζουν διευκρινίσεων και ζητάει απαντήσεις από τον Πρόεδρο, Παύλο Πάνο, σε μια σειρά ερωτημάτων «με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των υπολοίπων μελών αλλά και τη διαλεύκανση των αποριών αυτών». Μάλιστα στην επιστολή της μνημονεύει «ότι ήδη στην Εισαγγελία Βόλου, εκκρεμεί δικογραφία, μετά τις καταγγελίες του προηγούμενου Διευθυντή του Ιδρύματος, Κωνσταντίνου Τριχιά».

Δεδομένου μάλιστα ότι ανάλογη αναφορά έγινε, προ διετίας περίπου, από τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο προς τον Εισαγγελέα, χωρίς μάλιστα να έχει μέχρι σήμερα γνωστεί η τύχη της, καθίσταται εύλογο το αίτημα να κινηθούν γρήγορα οι δικαστικές αρχές και να εξετάσουν τα όσα αναφέρονται. Η ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που προδήλως χαρακτηρίζει τα της λειτουργίας ενός τέτοιου Ιδρύματος δεν επιτρέπει ολιγωρία και εφησυχασμό, όσο συμπαθής και αν είναι ο κ. Πάνος, καθώς η αρνητική εικόνα που σχηματίζεται στην κοινωνία μπορεί να επηρεάσει δραματικά ακόμα και την φιλανθρωπική διάθεση πολλών συμπολιτών που τακτικά το ενσχύουν οικονομικά.

Βεβαίως και όλα όσα αναφέρονται δεν θα κριθούν από εμάς, ως προς την βασιμότητά τους ή μη, ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η εικόνα της διοίκησης, και ιδιαιτέρως του προέδρου, του Γηροκομείου “θολώνει”  και πρέπει άμεσα να καθαρίσει. Για το καλό, πρωτίστως, των ανθρώπων που απολαμβάνουν των υπηρεσιών του Ιδρύματος.