Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:32
Τοπικά

Εδωσαν χρώμα στον Βόλο με έργα τεραστίων διαστάσεων (photos)






Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα δημιουργίας τοιχογραφιών σε κτίρια της πόλης, το οποίο έδωσε χρώμα σε διάφορες περιοχές.

Tο πρόγραμμα «Urban Art Ventures vol2» που υλοποιήθηκε από την ομάδα Urbanact (urbanact.gr) και τον φορέα Jugend & Kulturprojekt e.V. (www.jkpev.de) από τη Δρέσδη, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου παραδίδοντας στην πόλη μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε 5 σημεία της πόλης: σε δυο κατοικίες στην οδό Τζιγάντε στη Νέα Ιωνία, στο 3ο και 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας Βόλου, στο 21ο Δημοτικό Βόλου, στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, στο ΕΕΕΚ Βόλου, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.

Εργο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. ΙωνίαςΕργο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών που ολοκληρώθηκε, είναι οι εξής: APSET, ARTEΖ, BIFIDO, BOJAN LACMANOVIC, CEDRIC MAGNIEN, DREYK THE PIRATE, GIACOMO ZORBA (THE OTHER), IVESONE, JAMER, JULIETA.XLF, KEZ, MATTIA CAMPO DALL’ORTO, MARKUS HINGER, MILICA DJORDJEVIC, NIKOLA MIHAJLOVIC, OXALIEN, SANDRA MORENILLA NIELSEN, SIVE, SOKAR UNO, TAXIS, VOLOTOW.819, WUPER και XOLAKA.

Μεγάλη τοιχογραφία στην περιοχή ΤζιγάντεΜεγάλη τοιχογραφία στην περιοχή Τζιγάντε

Το παραπάνω πρόγραμμα, που είναι αφιερωμένο στην αστική τέχνη, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Εrasmus+.

Υπεύθυνοι Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Υλοποίησης της δράσης Urban Art VenturesVol.2 είναι η Μυρτώ-Έλενα Περτσινίδη (Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Έργων στη ΜΚΟ Jugend- & Kulturprojekt e.V.), ο Κυριάκος Ιωσηφίδης (Συντονιστής της ΜΚΟ UrbanAct) και ο Stefan Kiehne (Πρόεδρος της ΜΚΟ Jugend- & Kulturprojekt e.V.).

Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα του ΔOEΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Αλλαψε όψη παλιό κτίριοΑλλαψε όψη παλιό κτίριοΤοιχογραφία στο 9ο Δημοτικό Ν. ΙωνίαςΤοιχογραφία στο 9ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας

Ανοιχτό κάλεσμα

Η Urbanact στο διάστημα από 22 έως και 30 Σεπτεμβρίου υλοποιεί, στο μεταξύ, μια σειρά ακόμη δημόσιων τοιχογραφιών ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό της με τοιχογραφίες σε επιφάνειες που έχουν προταθεί από πολίτες του Βόλου, ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα τον προηγούμενο μήνα.Επιτοίχια έργα στο Ιδρυμα Αγωγής ΑνηλίκωνΕπιτοίχια έργα στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων

Θα υλοποιηθούν μια τοιχογραφία σε εργατική κατοικία στον Ξηρόκαμπο, μια εργατική πολυκατοικία στη Nέα Ιωνία στην οδό Παπαρήγα, ένα ιδιωτικό κτίριο απέναντι από το στάδιο της πόλης και ένα επίσης ιδιωτικό κτίριο απέναντι από τα ΕΛΤΑ Νέας Ιωνίας.

Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό για μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία με τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας, οι οποίοι είναι οι Taxis, Apset, Dreyk, Same84 και Sokar Uno.

Δημιουργοί επί τω έργωΔημιουργοί επί τω έργωΕργο στην περιοχή ΤζιγάντεEργο στην περιοχή ΤζιγάντεΑνδρική φιγούρα στην εξωτερική πλευρά κτιρίουΑνδρική φιγούρα στην εξωτερική πλευρά κτιρίου