Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 00:02
Τοπικά

ΕΔΕ: Κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, για την κακοποίηση 10χρονου μαθητή, στους δασκάλους






Καμία ευθύνη για την τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος δεν προέκυψε σε βάρος των εκπαιδευτικών, που κατηγορούνται για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας είχε διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά την καταγγελία-σοκ για την κακοποίηση 10χρονου μαθητή, με φερόμενους ως πρωταγωνιστές πράξεων φρίκης τρεις ανήλικους, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, μαθητές του ιδίου σχολείου, μεγαλύτερους κατά μία τάξη, σε ώρες λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου.

Πέραν του ποινικού κομματιού της υπόθεσης, που εκκρεμεί και θα δικαστεί στις 19 Ιουλίου 2017, μετά την αναβολή που δόθηκε, διενεργήθηκε παράλληλα έρευνα αλλά και ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί είχαν τελέσει πειθαρχικό παράπτωμα, και αν ναι, τότε ποιο, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πειθαρχικός έλεγχος ολοκληρώθηκε και συντάχθηκε πόρισμα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το πόρισμα δεν αποδίδει ευθύνες στους εκπαιδευτικούς σε πειθαρχικό επίπεδο. Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου και επισυνάφθηκε στον φάκελο της υπόθεσης.

Σχετικά με το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης και το σκέλος που αφορούσε στους ανήλικους θύτες, στις 12 Μαΐου που είχε προγραμματιστεί η δίκη των εκπαιδευτικών αλλά τελικά αναβλήθηκε, υπήρχε η ενημέρωση από το δικαστήριο ότι η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, ενώ αναμενόταν να γίνει πρόταση για την έκδοση βουλεύματος, η δικογραφία της υπόθεσης ξαναγύρισε στην ανακρίτρια Βόλου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για την καταγγελία κακοποίησης του 10χρονου μαθητή γίνεται νέα ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι υπεύθυνοι θα κληθούν για καταθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ