Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:20
Τοπικά

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου






Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Βόλου για το 2017, ύψους 45 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Όπως επισήμαναν στελέχη της δημοτικής αρχής ένα μεγάλο ποσό της τάξης του 1.460.000 ευρώ θα δοθεί για να συντηρηθούν τα σχολεία ενώ σημαντικά ποσά θα δοθούν για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και τη συντήρηση και αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων. Για έλλειψη οράματος αλλά και διεκδίκησης πόρων από την κεντρική διοίκηση έκαναν λόγο οι αντιπολιτεύσεις.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης επισήμανε ότι από του χρόνου ο Βόλος θα μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και εξήρε τις υπηρεσίες του δήμου που κατάφεραν να φέρουν εις πέρας έργα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Από την πλευρά του ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου ζήτησε από τις αντιπολιτεύσεις να μένουν στην ουσία και να μην δημιουργούν εντυπώσεις και τόνισε ότι για το Τ.Π. προϋπολογίζονται 10 εκ. Ευρώ επιπρόσθετα σε σχέση με πέρυσι.

«Καταφέραμε να προγραμματίσουμε την υλοποίηση περισσότερων έργων λόγω σωστής οικονομικής διαχείρισης της δημοτικής αρχής και της αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων. Τα έργα θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το leader αλλά και ίδιους πόρους. Βασικές αρχές του σχεδιασμού του Τεχνικού Προγράμματος είναι η συντήρηση σχολικών μονάδων, η βελτίωση και συντήρηση υποδομών για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και η συντήρηση και αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων που είχαν εγκαταλειφθεί στο παρελθόν”. Εξήγησε ότι ένα σημαντικό έργο είναι η αλλαγή του δημοτικού φωτισμού σε Βόλο και Ν. Ιωνία και σταδιακά στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες“. Η πληρωμή του θα γίνει σταδιακά σε βάθος δεκαετίας από ανταποδοτικά και εξοικονόμηση ρεύματος” επισήμανε.