Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:20
Αθλητικά

Εγκατέλειψε το «πόστο» του ο εισαγγελέας του «KoriopolisNo2»!






Ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαΐνης, αντικαταστάθηκε, όμως το ερώτημα είναι αν θα κρατήσει την υπόθεση των νέων απομαγνητοφωνήσεων για τους φερόμενους ως “στημένους” αγώνες.

Παρελθόν από το πόστο του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών αποτέλεσε εσχάτως ο εισαγγελέας Γιώργος Λαΐνης, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, τοποθέτησε στη θέση του κ. Λαΐνη τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Γιάννη Παναγόπουλο, ενώ επικεφαλής της «αθλητικής εισαγγελίας» παρέμεινε ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Η αποχώρηση του Γιώργου Λαΐνη «για οικογενειακούς λόγους» από το εν λόγω πόστο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και χρήζει ειδικής αναφοράς, για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν ο εισαγγελέας ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση που αποκαλούμε και ως «KoriopolisNo2».

Πρόκειται για την υπόθεση που αφορά τις συνομιλίες του σκανδάλου των “στημένων” αγώνων του 2011, οι οποίες όμως ουδέποτε είχαν απομαγνητοφωνηθεί και απομαγνητοφωνήθηκαν μόλις τους τελευταίους μήνες. Από τις συνομιλίες αυτές, υφίσταται το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες ποινικές διώξεις, όχι μόνο σε καινούργια πρόσωπα, αλλά και σε πρόσωπα που είχαν απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες με το αμετάκλητο βούλευμα για το «KoriopolisNo1», του οποίου η δίκη ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Γιώργος Λαΐνης θα κρατήσει την υπόθεση του «Koriopolis No2» (παρά την αποχώρησή του από την «αθλητική εισαγγελία) ή θα την παραδώσει στον «διάδοχό» του, Γιάννη Παναγόπουλο.

Γενικότερα πάντως, ο Γιώργος Λαΐνης δεν συζητήθηκε αρνητικά στη διάρκεια της θητείας του ως αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας, ούτε μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι προκάλεσε με κάποια απόφασή ή ενέργειά του.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο γι’ αυτόν, είναι ότι έχει συγγενική σχέση με τον Θέμη Σοφό, δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ορισμένες από τις υποθέσεις του προέδρου του Ολυμπιακού.

Θυμίζουμε, για την ιστορία, ότι ο Θέμης Σοφός, «εμφανίζεται» σε μια συνομιλία στην δικογραφία για την φερόμενη ως «εγκληματική οργάνωση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου στις 5/6/2012 μιλάει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και του λέει πως το ίδιο βράδυ σε νυχτερινό κλαμπ θα βρίσκεται μαζί του ένας εισαγγελέας που είναι «άνθρωπος εμπιστοσύνης» και πως «τον υποστηρίζει και θέλει να κάνουν μια συζήτηση μαζί».

Προκαλεί ασφαλώς μια απορία ή ενδεχομένως ένα ζήτημα ηθικής τάξης, πώς ο κ. Λαΐνης ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα από την στιγμή που έχει συγγενική σχέση με δικηγόρο προέδρου ΠΑΕ, ωστόσο, επαναλαμβάνουμε πως η θητεία του δεν άφησε ψεγάδια ή ενέργειες που σχολιάστηκαν αρνητικά.

Πάντως, για να επανέλθουμε, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο κ. Λαΐνης έχει παραδώσει ή θα παραδώσει σε άλλον εισαγγελέα την υπόθεση των νέων απομαγνητοφωνήσεων του «Koriopolis». Δημιουργούνται, βέβαια, κάποια εύλογα ερωτήματα: Αφού δηλώνει ότι αποχωρεί για οικογενειακούς λόγους από αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας, πώς γίνεται να κρατήσει μια τόσο σπουδαία υπόθεση που αφορά το ποδόσφαιρο; Και ειδικά από την στιγμή που υπάρχει η σχέση που προαναφέραμε με τον Θέμη Σοφό…

 

 

Πηγή: sdna.gr