Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:49
Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το νέο ΚΑΠΗ στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας






Παρουσία πλήθους κόσμου και σύσσωμης της δημοτικής αρχής και του αιρετού Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, που τιμής ένεκεν έκοψε και την κορδέλα, εγκαινιάστηκε το νέο ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας , ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου, το οποίο λειτουργεί πλέον προς εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων δημοτών στην καρδιά της περιοχής, απέναντι ακριβώς από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

ΚΑΠΗ

Στον περιποιημένο χώρο, οι ηλικιωμένοι εξυπηρετούνται από γιατρό ως προς τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, ενώ σε καθημερινή βάση η εξειδικευμένη νοσηλεύτρια παρέχει υπηρεσίες φροντίδας υγείας, όπως η μέτρηση πίεσης, σακχάρου, χοληστερίνης κλπ. Παράλληλα ο χώρος λειτουργεί και ως τόπος συνάντησης και ψυχαγωγίας των ηλικιωμένων της συνοικίας, οι οποίοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται καθημερινά στο φιλόξενο χώρο, σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες τους.

ΚΑΠΗ1

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων και αφού ευλογήθηκε από τους ιερείς της συνοικίας, κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και ακολούθησε συζήτηση των μελών της δημοτικής αρχής με τους ηλικιωμένους δημότες σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

ΚΑΠΗ2