Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 19:02
Τοπικά

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος από τους κυκλικούς κόμβους – Αχ. Μπέος: Το 2018 χρονιά μεγάλων έργων






Η Δημοτική Αρχή του Βόλου πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι τα εγκαίνια του κόμβου, στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου, του πρώτου εκ των πέντε κυκλικών κόμβων που συνολικά θα κατασκευαστούν στην πόλη του Βόλου και αναμένεται να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης.

Το έργο χρηματοδοτείται, με 1, 6 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά,  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την ηγεσία του οποίου – όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της –  η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την άψογη συνεργασία, παρά τις αντιδράσεις και την υπονόμευση από πλευράς τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και θα συνεχιστεί με την κατασκευή άλλων τριών κόμβων, αλλά και ενός ακόμη στη συμβολή των οδών Αθηνών – Λαρίσης, που εντάχθηκε στο ΠΔΕ του 2017 του ίδιου υπουργείου, με προϋπολογισμό 1,2 εκατομ. ευρώ.

Της επίσημης απόδοσης του έργου στη χρήση των πολιτών, προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ.κ. Ιγνάτιος, ενώ την κορδέλα εγκαινίων έκοψε ο αιρετός Δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, Αχιλλέας Μπέος, παρουσία του εκτελούντος χρέη Δημάρχου, Θάνου Θεοδώρου, άλλων αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πολιτών

 Αχιλλέας Μπέος «Σύντομα θα ανοίξει η Καραμπατζάκη»

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο κ. Αχιλ. Μπέος τόνισε ότι τα εγκαίνια του κόμβου, είναι η αρχή για μια σειρά έργων που έρχονται και τα περισσότερα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
«Είτε θέλουν, είτε όχι και με οποιαδήποτε κυβέρνηση, επειδή εμείς τηρούμε τη νομιμότητα και η πλειοψηφία θα υπερισχύσει της μειοψηφίας, η Καραμπατζάκη πολύ σύντομα θα ανοίξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος, που ευχαρίστησε τους συντελεστές, τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους, καθώς και τον κ. Ηλιού, που έκανε τις μελέτες και συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή, που θέλει να φτιάξει κάτι καλό για την πόλη.

Ο ίδιος είπε ότι οι κυκλικοί κόμβοι θα είναι έξι αρχής γενομένης από τον κόμβο Διμηνίου και θα φτάνουν μέχρι το τέλος της Πολυμέρη, στη διασταύρωση με τον κάτω κλάδο Πηλίου και τέλος ανέφερε ότι μετά από 1,5 χρόνο βγαίνει η απόφαση, ώστε η Δημοτική Αρχή να ανοίξει το δρόμο στην Άλλη Μεριά, για να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Πήλιο.

Ακόμη ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

Άλλη μια υπόσχεση – δέσμευσή μας προς τους πολίτες του Βόλου πήρε σήμερα σάρκα και οστά. Ο κόμβος στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου δόθηκε και επίσημα σε χρήση και ένα σημαντικό έργο όχι μόνο κυκλοφοριακό, αλλά και αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής, είναι πλέον γεγονός.

Η Δημοτική μας Αρχή ονόμασε το 2018 χρονιά των μεγάλων έργων, των έργων που ο Βόλος και οι συμπολίτες μας δικαιούνται και που δυστυχώς μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από εκείνους που η κοινωνία τους εμπιστεύτηκε να τα πραγματώσουν, αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και των περιστάσεων. Είτε από αδυναμία και ανικανότητα, είτε από σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια.

Όπως όλοι βλέπετε, με έργα και όχι με λόγια, η σκοτινή περίοδος για την πόλη μας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο Βόλος μας, όπως τον ονειρευόμαστε, εμείς που τον αγαπούμε, έχει μπει στην τροχιά για να επανέλθει στην ανάπτυξη και την ευημερία, για να γίνει μια πόλη σύγχρονη, δυναμική, ευρωπαϊκή, γεμάτη ζωντάνια και προοπτική. Εμείς είμαστε εδώ, μαζί σας, στο πλάι σας, να δώσουμε τον καλό αγώνα.

Ο κόμβος που σήμερα εγκαινιάστηκε δεν είναι παρά η αφετηρία μιας μεγάλης διαδρομής, δύσκολης και επίπονης, αλλά συνάμα δημιουργικής και αποτελεσματικής που δεν θα τερματιστεί πριν ο Βόλος γίνει ο Βόλος που δικαιούμαστε, ο Βόλος που θα μαγεύει όλο τον κόσμο!

Δηλώσεις

Ν. Ηλιού: Ένας όμορφος και λειτουργικός κόμβος

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και λειτουργικό κόμβο, όπως τον χαρακτήρισε ο σχεδιαστής του έργου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Ηλιού. “Είναι ένα έργο που συζητάμε τα τελευταί 30 χρόνια τουλάχιστον. Είναι κάτι παραπάνω από λειτουργικός και κάποιες μικρές ατέλειες θα διορθωθούν. “Είναι ένα πολύ όμορφο έργο που ταιριάζει σε είσοδο πόλης. Τα πλάτη στον κυκλικό κόμβο θα μπορούσαν να είναι μικρότερα, όμως όπως έχω παρατηρήσει σε κυκλικούς κόμβους στην Ιόνια οδό, αυτά δεν λειτουργούν καλά. Αυτός είναι ένας δίεθνος λειτουργικός κόμβος καθώς μπορούν άνετα μέσα στον κύκλο να κινηθεί μία νταλίκα και ένα Ι.Χ. συγχρόνως. Κάποιες παραβατικές συμπεριφορές που έχουμε ήδη παρατηρήσει, δεν μπορείς να τα αλλάξεις, καθώς η βλακεία είναι ανίκητη”.

Σειρά έχουν άλλοι τέσσερις κόμβοι. Οι τρεις από αυτούς θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ο τέταρτος κόμβος που θα γίνει στη συμβολή Λαρίσης και Αθηνών έχει ακόμη μέλλον, γιατί απαιτείται να γίνει και ένα έργο γεφυροποίησης. “Ο κόμβος μάλιστα στο δημαρχείο θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν και πολύ πιο ωραίος και εντυπωσιακός”, επισήμανε ο κ. Ηλιού.
Επιπλέον θα ελευθερωθεί περισσότερος χώρος και θα λειτουργήσει καλύτερα ο υπάρχων χώρος στάθμευσης στο δημαρχείο, ο οποίος θα αποκτήσει τουλάχιστον 40% παραπάνω χωρητικότητα. “Με τη δημιουργία όλων των κόμβων θα φεύγει κάποιος από την οδό Δημητριάδος και θα βγαίνει από την πόλη χωρίς φανάρι”, επισήμανε ο κ. Ηλιού.


Τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο έχει προτείνει και περαιτέρω παρεμβάσεις σε όλο το μήκος της οδού Λαρίσης που είναι πολύ φαρδιά. “ Δύο κυκλοφορίες ανά κατεύθυνση είναι υπαραρκετές, η μία μπορεί να περιοριστεί και φυσικά να μειωθούν οι ταχύτητες. Έχω παρατηρήσει νταλίκα να περνά με ταχύτητα 90 χλμ. την ώρα. Είναι ένας πολύ ωραίος δρόμος, αλλά δεν είναι εθνική οδός, είναι μία αστική οδός και η ταχύτητα πρέπει να ελέγχεται. Έχουμε πολλά εργαλεία και προτάσεις. Ήδη για τον υπάρχοντα κόμβο που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ο μισός, μου είπαν τι ωραία κυκλοφορούμε και τι ωραίος που έγινε. Θα πάψουν επιτέλους να λένε ότι ο κ. καθηγητής πάσχει από κυκλοκομβίτιδα”, παρατήρησε χαριτολογώντας.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που τέλεσε τα εγκαίνια του έργου είπε ότι συμβάλει στην ασφάλεια, στην υποδοχή, στη διευθέτηση των οχημάτων και στην καλύτερη λειτουργία της πόλης. Ο ίδιος ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η μελέτη και να δημιουργηθούν και οι άλλοι κυκλικοί κόμβοι, αλλά και όλοι να οδηγούν με σύνεση και σωφροσύνη, για να μη γίνονται ατυχήματα και να μη χάνονται ζωές ανθρώπων.