Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:16
Παραπολιτικά

«Είναι η νομιμότητα ηλίθιε !..»






Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός στο μεγαλείο τους, από τους «πικραμένους» και αποτυχημένους πολιτικάντηδες και τα δημοσιογραφικά τους τσιράκια, όπως εύστοχα τους περιέγραψε σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Βόλου. Βέβαια το σοκ που υπέστησαν με τις δύο αλλεπάλληλης εισαγγελικές αποφάσεις να τεθούν στο αρχείο οι δύο πολύ μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις – καταγγελίες περί δήθεν ρύπανσης του Παγασητικού, από λύματα της ΔΕΥΑΜΒ, και του βασανισμού και θανάτωσης αδέσποτων ζώνω στο «κολαστήριο» των Γλαφυρών, ήταν πολύ μεγάλο.
Και αυτό γιατί είχαν επενδύσει πολλά στα θέματα αυτά, στην βρόμικη και αήθη προσπάθειά τους να υπονομεύσουν τη Δημοτική Αρχή, αδιαφορώντας για το μέγεθος της ζημίας που προκαλούν στην πόλη μας και συνολικά στην τοπική κοινωνία, σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο.
Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την προοπτική να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Και θυμήθηκαν το δικαίωμα στην πολιτική κριτική, την ελευθερία του λόγου και της άποψης, την ανάγκη οι πολιτικές διαφορές να μην λύνονται στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Και θα είχαν, όντως, δίκιο, αν δεν ήταν εκείνοι που την περίοδο που νόμιζαν ότι με τα θέματα αυτά (και κάποια άλλα, που, επίσης, κατέρρευσαν σα χάρτινος πύργος) θα στρίμωχναν και θα διέλυαν τη Δημοτική Αρχή, κραυγάζοντας και μηρυκάζοντας με περισσή αλαζονεία και γελοιότητα την περίφημη ρήση του Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Και έπεφταν βροχή οι καταγγελίες (επώνυμες και ανώνυμες, οι μηνύσεις και άλλα τέτοια)
Ε, η ώρα της νομιμότητας, λοιπόν, ήρθε. Γι’ αυτό ας αφήσουν την ταραχή, που αισθάνονται, στην άκρη και ας λογοδοτήσουν για όσα έκαναν. Γιατί η πολιτική είναι για τους πολιτικούς και όχι για καθ έξιν ψεύτες και συκοφάντες, που δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή και φτηνά συμφέροντα τους.
Είναι η νομιμότητα ηλίθιε, που θα έλεγε και μια ψυχή…