Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:02
Τοπικά

Δώδεκα παραβάσεις για παράνομη αλιεία βεβαίωσε το Λιμεναρχείο Βόλου






Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, από 01-01-2018 έως και 30-04-2018, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τα Λιμενικά Τμήματα Υπαγωγής στην περιοχή αρμοδιότητας του βεβαιώθηκαν δώδεκα (12) παραβάσεις της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς (–αλιεία με μη επιτρεπόμενο εργαλείο – αλιεία με παραγάδι με παραπάνω αγκίστρια – αλιεία ιχθύων υπολειπομένων διαστάσεων- αλιεία οστράκων χωρίς άδεια δύτη κ.λ.π.).

Επιπρόσθετα, για θέματα εφαρμογής των Γενικών Κανονισμών Λιμένα που αφορούν στην κίνηση και δραστηριότητα σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών βεβαιώθηκαν δέκα εννέα (19) παραβάσεις (πλους άνευ άδειας , αλιεία σε απαγορευμένη περιοχή, άνευ ναυτιλιακών εγγράφων – ληγμένα σωστικά, καπνογόνα, πυροσβεστήρες κ.λ.π.).

Τέλος, για το ίδιο διάστημα έχουν βεβαιωθεί 1498 παραβάσεις ΚΟΚ (στάση- στάθμευση- ανασφάλιστα οχήματα –υπέρβαρα φορτηγά – οδήγηση στον πεζόδρομο- ανάποδη διέλευση, χωρίς ΚΤΕΟ, κ.λ.π).

Στις περιπτώσεις που απαιτείται, πέραν των διοικητικών (πρόστιμο-αφαίρεση στοιχείων κ.λ.π.) κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής ποινικών κυρώσεων.